Мустафа Карадайъ: ДПС ще работи за възстановяване на нормалността

  • 03 декември 2021 09:44

  • 1920
  • 5
© Булфото

Лидерът на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, се обърбна от трибуната в НС по време на първото заседание на 47-ото НС с думите: ще запомним тази година с кризи и избори. Изборите предизвикваха кризи, а кризите избори. Натоварени сме с безуловната отговрност да прекъснем порочния кръг от точно това. Както във всеки парламент ще има уптравляващи и опозиция.

ДПС ще работи за възстановяване на нормалността, подчерта още той.

Карадайъ заяви, че заради машините поне половин милион души не са отишли до урните. "По-възрастното поколение и по-малко образованите българи са имали затруднения с упражняването на правото си на глас", подчерта той.

Недопустимото е факт. В изборния ден в избирателните секции, влязоха полицаи, а това е недопустимо от закона. Къде бяха ЦИК и РИК - мълчат. ЦИК не можа да убеди избирателите, че всички гласове са отчетени. Това е въпрос, на който ЦИК дължи отговор. ДПС няма да остави нито един сигнал непроверен, закани се той.

"Трябва да се възстанови диалогът между институциите. Трябва и самите ние да спазваме Конституцията на страната. България се намира в редица кризи - политическа, здравна, икономическа и социална. България фатално закъсня с Плана за развитие и устойчивост.

Президентът: В България протичат дълбоки процеси по възстановяване на демокрацията

Съвсем скоро всички ние ще имаме възможност да преосмислим думата бедност. Не е трудно да се прогнозира какво ще се случи с растящи цени на ток, парно и на храни. България има спешна нужда да си напише домашното за бюджета, за Плана за развитие и устойчивост", заяви още лидерът на ДПС и пожела на всички здраве, търпение и мъдрост.

Последвайте канала на

Калина Христова
1920 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
тиквата

2021.12.03 | 10:01

1
ей резак ти не ме учи в бълтария какво да правя да не дойда в софия и да ти одрежа главата турска
Роки

2021.12.03 | 10:15

2
Точно така още малко и ще искат да върнат 500–те години иго. Трябва да ги сложим на мястото им иначе сме загубени!
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.03 | 11:08

3
ЩЕ ГИ ПОКРЪСТВАМЕ ОТНОВО, ТО Е ЯСНО.
Хаха

2021.12.03 | 12:02

4
Ми те досега не нормални ли са били браво за това признание

2021.12.03 | 13:09

5
резняк , ама винаги главата е на открито и готово като бутало напред назад, а твоя скрил се като царевичният кочан в своя капчик откъдете капи само мръсотии

Добави коментар

Водещи новини