Нинова разясни дали ще бъде председател на НС, посочи и какво очаква от "Продължаваме промяната"

  • 02 декември 2021 14:41

  • 5085
  • 7
© Булфото

Бихме искали да кажем няколко неща, които се отнасят до "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" и до имена от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България". Първо, потвърждаваме отново волята си да положим усилия да има редовно правителство, което да преведе страната и хората през кризите и да започне истинската промяна на досегашния модел на управление. Второ, не само сме декларирали, но и на практика сме показвали, че се борим със задкулисието както вътре в партията при нас, така и навън, и ще продължим така и не можем да допуснем да се внушава, че участваме в задкулисни разговори или договорки. Това заяви пред медиите лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg

,,Както знаете, приключи работата на 18-те експертни работни групи, които намериха общите неща на програмите на четирите партии. Останаха обаче някои спорни въпроси, затова очакваме от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свика лидерска среща на четирите партии, за да изчистим спорните въпроси. В резултат на тази среща искаме да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясно разписани ангажименти. Нашата грижа са хората. Искаме да поставим ясно разписано коалиционно споразумение – какво правим с цената на тока, как компенсираме доходите на хората, икономиката, какво правим с COVID кризата...'', допълни Нинова.

Нинова настоява за писмено коалиционно споразумение преди разговор за министри

Тя обясни, че щом бъде подписано такова коалиционно споразумение, то ще трябва да мине през Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и едва тогава може да се говори "за имена и постове".

Председателят на социалистите опроверга спряганите имена на хора от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за бъдещи министри, подчертавайки, че тези имена "изобщо не са били обсъждани вътре в партията".

Тези имена не са обсъждани вътре в партията, какъвто е редът на Национален съвет. Ние сме партия с ред и правила, отбеляза Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Една от договорките на бъдещата коалиция: Председателят на парламента да се сменя всяка година

В заключение тя отхвърли и слуховете, че ще бъде първият председател на 47-ото Народно събрание, както и мълвата, че той ще се избира на ротационен принцип.

Вчера от едно писмо от партия излезе информация, която цял ден се налага като решение, че четирите партии в бъдещото коалиционно правителство сме се договорили председателят на парламента да се избира на ротационен принцип за по една година от четирите партии и че аз ще съм първият такъв председател на Народното събрание. Това категорично не отговаря на истината. Такава договорка нямаме нито за ротационен принцип, нито че аз ще съм първия ротационен председател. Най-малкото щях да знам за това, обясни Нинова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5085 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.12.02 | 14:45

1
УМРЯЛАТА ПАРТИЯ А В УПРАВЛЕНИЕ, ХА ДЕ...
Rado Rumenov

2021.12.03 | 07:45

7
PP=BSP

2021.12.02 | 16:59

5
Изпърдяла бабишкера...

2021.12.02 | 18:01

6
ТАЯ ВМЕСТО ДА СЕ САМОИЗОЛИРА ЩЕ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА нс, ??!!!
Бачо Колю

2021.12.02 | 16:58

4
Е сега вече ще пада работа.

2021.12.02 | 15:03

3
Вие сте мафиоти госпожа Импексова, Едно олио сте с продължаваме измамата. Никой вече не ви вярва.
Умник Гюро

2021.12.02 | 15:00

2
О, Крушовската биволица ще става председател на разбойническия комунистически интернационал пардон парламент.

Добави коментар

Водещи новини