Политолог: Преговорите за правителство ще бъдат дълги и трудни

  • 16 ноември 2021 16:18

  • 3276
  • 0
Политолог: Преговорите за правителство ще бъдат дълги и трудни
© Кадър: Нова телевизия

Реалността в момента е, че имаме две кризи в България – здравна и икономическа. Всички прогнози са, че ни очаква тежка зима. На този фон А отборът трябва да се сформира много бързо. Очаквам ИТН и ПП да съставят правителство. Това коментира политологът Теодора Йовчева в предаването „Пресечна точка“ по Нова телевизия.

„Притеснява ме, че преговорите за правителство ще бъдат дълги и трудни“, допълни тя.

„Продължаваме промяната” започнаха преговорите с ИТН и БСП, не приемат условието на „Възраждане”

По думите ѝ ще бъде трудно да се прокарват по-смели политики, тъй като коалицията ще е по-широка.

„Според мен преходът у нас не може да се разглежда само в едно измерение. Той все още не е свършил в психологически аспект за българите. Дали става въпрос за преход обаче или за лошо качество на демокрацията и управлението“, допуска политологът.

„Оставката на лидер на БСП беше очаквана. Никой не се изненада от нея. Разделението в БСП явно вече е излязло от вътрешните среди на партията. В БСП очевидно има сериозно разделение на властови центрове, като единият от тях припознава президентът Радев като по-силен лидер в ляво. Свалянето на доверието на БСП от Радев едва ли ще повлияе особено на изборния му резултат“, прогнозира Теодора Йовчева.

Според политолога Нинова има шанс да доведе преговорите за съставяне на правителство до по-добър изход.

„Нинова беше обградена от млади социалисти, но явно не се е вслушвала в мненията им. Тя водеше евроскептична и националистическа политика. Сега има възможност младите социалисти да направят БСП по-модерна социал-демократическа партия“, смята политическия анализатор.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3276 0

Свързани новини

Водещи новини