Началникът на отбраната: Модернизацията на армията ни не съответства на темпото в съседните държави

  • 05 ноември 2021 09:37

  • 709
  • 4
Началникът на отбраната: Модернизацията на армията ни не съответства на темпото в съседните държави
© Булфото (архив)

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов призова за широк политически консенсус за проектите за модернизация на армията ни. Тя в момента „не съответства на темповете на въоръжаване и превъоръжаване на съседните държави“, каза адмирал Ефтимов в специално интервю за БНР.

На фона на липсата на парламент адмирал Ефтимов предупреди: „Не съответстваме на темповете на въоръжаване и превъоръжаване на съседните държави. Поради причина, че няма консенсус за ударно развитие на способностите на армията, за мащабна модернизация. И се страхувам, че в течение на годините ще бъде неадекватни на това, което се развива в региона. Не е добра прогноза“.

Поради тази причина, когато през първото тримесечие на 2022 г. страната ни получи отговор на искането за нови осем изтребители, трябва да има парламент, който да одобри новите финансови параметри. Парламентът ще трябва да одобри и инвестиционния разход за 3 координатни радара, припомни Ефтимов: „Това, което се надявам е на един широк политически, обществен консенсус, за да вървят проектите за модернизация на армията“.

Началникът на отбраната се срещна с началника на Бюрото на Националната гвардия на САЩ 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
709 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.11.05 | 10:00

1
Вярно е. Не става с чифте пищови на гол тумбак.
предлагам

2021.11.05 | 11:06

4
на Министерството на отбраната да бъде върнато старото, много по-честно име: МИНИСТЕРСТВО НА ВОЙНАТА.

2021.11.05 | 11:04

3
кое не става? Тъпа военщина!!!

2021.11.05 | 10:11

2
Най-близките и силни до нас държави са Турция и Русия. На тях не можем да им стъпим никога, макар Роската едно време да дърдореше, че сме можели да противодействаме.

Добави коментар

Водещи новини