Янев ще участва на срещата на лидерите в рамките на конференцията за климата

  • 31 октомври 2021 11:58

  • 542
  • 10
Янев ще участва на срещата на лидерите в рамките на конференцията за климата
© Булфото (архив)

Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще участва в Световната среща на лидерите в рамките на 26-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата. Глобалният форум ще се проведе на 1 и 2 ноември в гр. Глазгоу, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, съобщиха от пресслужбата на МС.

 Премиерът Янев и другите участници в Световната среща на лидерите ще бъдат посрещнати в Конгресния център в Глазгоу от министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън и генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. В рамките на двата дни ще се състои пленарната сесия на държавните и правителствени ръководители, като българският министър-председател ще направи изказване във втория ден на лидерската среща.

Тимерманс пред Янев: При анализа на Плана ще бъде отчетена специфичната ситуация в България

С участието на министър-председателя Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен на глобалния форум в Глазгоу България дава ясен знак, че в условията на световната криза, причинена от пандемията и непрекъснато повишаващите се цени на енергията, нашата страна изпълнява стриктно Парижкото споразумение. Нещо повече – като държава член на Европейския съюз България работи за изпълнението на амбициозните европейски колективни цели за намаление на емисиите на парникови газове и за постигане на климатична неутралност. В рамките на Световната среща на лидерите премиерът Янев ще открои усилията, които България полага за осъществяване на плавен, справедлив и съвместим с икономиката ни зелен преход, в условията на световна здравна и икономическа криза. Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще акцентира също върху Националния план за възстановяване и устойчивост, представляващ новата пътна карта за декарбонизация на българската индустрия, за развитие и растеж на икономиката като част от устойчива и съхранена околна среда.

Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата е висшият орган на Конвенцията и се провежда в края на всяка календарна година. Тазгодишната 26-а Конференция, която се председателства на ротационен принцип от Обединеното кралство, се определя като важна за международните преговори по климата. Очаква се световните лидери да обявят по-амбициозни национално определени приноси и да обединят усилията си за борба с изменението на климата в безпрецедентни условия на световна пандемия и зачестяващи екстремни климатични явления.

Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата и Парижкото споразумение са основните международни споразумения, които на глобално ниво поставят цели и обединяват усилията на всички държави за справяне с изменението на климата. Конференцията на страните е висшият орган на Конвенцията и представлява най-големият международен преговорен процес. Всички държави, които са страни по Конвенцията и по Парижкото споразумение, участват във вземането на решения, необходими за насърчаване на ефективното прилагане на Конвенцията и Парижкото споразумение и постигането на целите им, включително институционални и административни договорености. Като държава-членка на ЕС България не преговаря самостоятелно в рамките на международните преговори по климата, а те се водят от името на ЕС като регионална организация. България и останалите държави членки разработват съвместна позиция на ЕС за преговорите.

Радина Лазарова
542 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.10.31 | 22:39

10
От къде го намериха, този дървен селяндур, тъп целен чорап.
катана

2021.10.31 | 13:41

9
този военен къв ще го дори между политици и истински политически лидери,тоз е част от водната хунта на Радев,подготовка за преврат,осуетен от Гешев които бе принуден да влезе в президентството,Радев временно е спасил имунитета,падне ли отива в затвора за шпиунаж и държавна измяна.
ХХХ

2021.10.31 | 12:40

4
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
Тихо, анален!

2021.10.31 | 13:39

8
Тихо, че умириса всичко на насрани шалвари!
ХХХ

2021.10.31 | 13:22

6
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
Ей, анален отпадък!

2021.10.31 | 13:38

7
Марш в на баща ти анала!

2021.10.31 | 12:45

5
Който няма cертификат, е срещу климата и гeйовете.
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.31 | 12:35

3
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.31 | 12:28

2
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
ГЕРБ ПОБЕДА

2021.10.31 | 12:25

1
Най много да ти се смеят, като на Радев

Добави коментар

Водещи новини