Стефан Янев се срещна с вицепрезидента на Виетнам Во Тхи Ан Суан

  • 26 октомври 2021 16:32

  • 467
  • 6
Стефан Янев се срещна с вицепрезидента на Виетнам Во Тхи Ан Суан
©

Двустранните отношения между България и Виетнам се развиват възходящо и е налице потенциал за тяхното задълбочаване. И за двете страни ще бъде от полза да търсим възможности за разширяване на зоните от традиционен интерес за икономическо сътрудничество. Това заяви министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен по време на срещата му с вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан.

В рамките на разговора им в Министерския съвет беше поставен акцент върху възможностите за насърчаване на търговските връзки между България и Виетнам и на двустранните бизнес контакти, което ща даде благоприятно отражение и върху инвестициите. В отговор на проявения интерес от виетнамска страна относно възможностите на България за производство на суровини от хранително-вкусовата промишленост, на срещата беше изразено желание да бъде обменен опит в тази сфера и да се търсят нови възможности за сътрудничество.  

Образованието и културата също бяха откроени на срещата като ключови сфери, в които България и Виетнам имат потенциал да задълбочат партньорството си. В контекста на 70-годишнината от установяването на двустранните дипломатически отношения, чествана през изминалата година, беше поставен акцент и върху значението на връзките между хората. Подчертано беше приятелството между двата народа и взаимното уважение, които имат богата история в продължение на повече от седем десетилетия.

Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен приветства сключените през последните години основополагащи споразумения между Европейския съюз и Виетнам, включително в сферата на инвестициите и търговията, които превръщат Виетнам в модел за развитието на отношенията на ЕС с държавите от Югоизточна Азия. Българският премиер открои ползите за България и Виетнам от взаимодействието между ЕС и държавите от АСЕАН. Янев беше категоричен, че наред с това двустранните контакти на най-високо ниво между България и Виетнам трябва да продължат да бъдат все така активни, за да може двете страни да се възползват в максимална степен от ползите от задълбочаване на сътрудничеството си.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
467 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.26 | 17:51

6
Всички знаят как се измислят Ковид-умрелите: 1. Умрели от други болести се пишат за умрели от Ковид, за да се усвоят наградите за умрял човек от сатанистките финансови програми. 2. Аутопсии не се позволяват, за да не разберат хората за измамите. 3. ПСР тестовете се извършват на 40+ увеличителни цикъла, което е 4 пъти над допустимата стойност; в резултат се оказва, че всеки здрав човек има Ковид! 4. Раздават се премии на лекарите за изписан брой болни и умрели от Ковид. 5. Всяка настинка и нормален грип се пишат като Ковид. 6. В болниците пациентите се убиват с отровното лекарство Рендесивир... И т.н., и т.н... Медийната, докторската и пропагандната машина на сатанистите работи безупречно.

2021.10.26 | 17:40

5
Среща с големо величие. Очакваме внос на клечки за хранене по японската система. Очите ни се дръпнаха от вашето управление.

2021.10.26 | 17:24

4
ФУРАЖКАТА СЕ ПРАВИ, ЧЕ РАБОТИ - КЪДЕ СИ КОГАТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ БЕ СКАТАВКЕ? КЪДЕ СЕ КРИЕШ КАТО МИШОК?
Безхаберник

2021.10.26 | 16:46

1
Явно на този безхаберник работата му е да се скатава и да си уплътнява времето с всичко друго ,но не и с проблемите на България.

2021.10.26 | 17:05

3
чий го дири там, след като му остават броени дни...
а

2021.10.26 | 17:04

2
Тозз бил жив. Мислех, че вече се е самоназначил посланик някъде като предишния на Радев

Добави коментар

Водещи новини