Политолог: Решението за въвеждането на сертификата не беше взето навреме

  • 21 октомври 2021 10:46

  • 875
  • 1
Политолог: Решението за въвеждането на сертификата не беше взето навреме
© Novini.bg

Политиците вървят след настроенията, а не ги водят. Това коментира политологът и университетски преподавател доц. Даниел Смилов в интервю за "Фокус".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28793

,,На практика изборът, до който е сведена ситуацията, е между пълен локдаун и въвеждане на зелен сертификат. Въпросът е, че за въвеждането на зелен сертификат, разбира се, е необходимо технологично време, което го няма, защото не беше взето решението навреме, през лятото, така че хората да имат възможност да се ваксинират. Отговорността тук е колективна'', подчерта политологът.

Вижте заповедта на министър Кацаров за новите мерки

Той определи реакцията на политическите партии като провал на политическото лидерство, защото те на практика отказват да поемат отговорност.

Прави впечатление, че и опозицията е изключително неконструктивна. Партии като ГЕРБ и БСП веднага скочиха срещу зеления сертификат, което е такова дребно извличане на някакви дивиденти в електоралния процес. Ясно е, че без зелен сертификат ние няма как да се справим с COVID ситуацията. Просто в един или друг момент такова изискване трябва да се въведе. Отлагането му сега просто нищо няма да реши, категоричен е анализаторът.

Министър Кацаров: Ще се дава сертификат и след първата доза, без такъв остават хората с антитела

Доц. Смилов посочи, че каузата на протеста поради общата липса на политическо лидерство е неясна и сгрешена в посоката.

В един момент това ще проличи, това ще се разгърне по време на кампанията, защото и ситуацията е динамична. Как тези протести ще повлияят на кампанията зависи от самите партии, как те се позиционират. Те избраха най-лесната гледна точка – да застанат всички срещу мерките и срещу служебното правителство, което в някакъв смисъл е лесна мишена и е малко като боксова круша, отбеляза политологът.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28793

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
875 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
300

2021.10.21 | 11:06

1
Махайте зеления сертификат. Връщайте го на вашите западни господари!

Добави коментар

Водещи новини