Маргарита Попова: Старите столици получават специален статут със закон

  • 01 юни 2012 19:14

  • 659
  • 0
Маргарита Попова: Старите столици получават специален статут със закон
©

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на подкрепи идеята за закон за старите български столици, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това е станало по време на среща с кмета на Велико Търново Данаил Панов, областния управител Пенчо Пенев, председателя на Общинския съвет Николай Ашиков и представители на Каспичан, Плиска и Преслав в сградата на община Велико Търново. Според вицепрезидента такъв закон ще даде нов статут на старопрестолните градове и изготвянето му е въпрос на престиж и национална памет. Подобен законопроект ще бъде и знак за промяна на манталитета и политическата култура, е подчертала Попова.

Представителите на старопрестолните градове са лансирали идеята за създаване на национален културен коридор в североизточна България, който да обхване трите стари столици - Велико Търново, Велики Преслав и Плиска. Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ги е уверила, че имат пълната подкрепа на президентската институция.

По-рано днес във Велико Търново вицепрезидентът е посетила Дома за деца, лишени от родителски грижи "Пеню и Мария Велкови". Попова е дарила книги за новата библиотека на дома.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
659 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини