Стефан Янев се среща с хърватския министър на външните и европейските въпроси Гордан Гърлич-Радман

  • 12 октомври 2021 16:12

  • 324
  • 0
Стефан Янев се среща с хърватския министър на външните и европейските въпроси Гордан Гърлич-Радман
©

Интересът на България и Хърватия да задълбочат сътрудничеството си в редица сфери беше основен акцент в срещата на министър-председателя Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен с хърватския министър на външните и европейските въпроси Гордан Гърлич-Радман. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата констатираха наличието на сериозен потенциал за двустранно партньорство в значителен брой области, включително икономика и транспортна свързаност. В тази връзка премиерът Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен връчи на хърватския министър документ с предложенията на българското правителство за сферите, в които има най-съществена перспектива за напредък.

Премиерът Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен изрази очакване културните контакти между България и Хърватия да дадат нови позитивни резултати през следващите три години, след като по-рано днес хърватският министър Гордан Гърлич-Радман и министър Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си подписаха програма за сътрудничество в областта на културата за периода 2021 г. – 2024 г. Българският министър-председател изтъкна, че активните контакти на ниво министри са от съществено значение за постигането на нови договорености и в други сфери за в бъдеще, така че двете приятелски държави да продължат ползотворното развитие на двустранните си отношения.

Министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен отбеляза още, че догодина ще се навършат 30 години от установяването на дипломатически отношения между България и Хърватия. Според Янев е добре да се обсъдят възможностите за отбелязване на тази кръгла годишнина, така че този повод също да стане част от усилията на двете държави да работят за ново стратегическо измерение на отношенията си. Премиерът Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен и хърватският министър Гордан Гърлич-Радман отчетоха тясното партньорство на България и Хърватия в рамките на ЕС и НАТО, както и сходните им виждания по редица теми, включително регионалното сътрудничество, укрепването на стабилността и просперитета в Западните Балкани и тяхната европейска перспектива.

В рамките на разговора хърватският министър на външните и европейските въпроси Гордан Гърлич-Радман поздрави премиера Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен за работата на служебното правителство. Хърватският министър предаде и поздравите към българския премиер, изпратени от хърватския му колега Андрей Пленкович. На свой ред министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен отправи покана към премиера на Хърватия да посети България в удобно за него време.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
324 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини