Пламен Данаилов от ИТН за българите в "Пандора": Докато държавата се отъждествяваше с "Аз", институциите спряха да работят

  • 07 октомври 2021 18:00

  • 1446
  • 1
Пламен Данаилов от ИТН за българите в "Пандора": Докато държавата се отъждествяваше с "Аз", институциите спряха да работят
© БТВ

Ако за обикновените граждани тази информация е изненада, за институциите не би трябвало да е изненада. Ако е изненада, това означава, че институциите не работят. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ финансистът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Пламен Данаилов по повод появяването на имената на бившия депутат от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и бившия министър на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 в журналистическото разследване "Документите Пандора" на Международния консорциум на разследващите журналисти.

От 2018 г. България е част от международно споразумение за обмен на информация, което обхваща почти всички страни в света. Когато човек отиде да си открие сметка в офшорна компания, той предоставя цялата информация за себе си и тя е достъпна в тази система. Шансът службите в България да не знаят какво се случвало е нищожен. Защо службите ни трябва да се самосезират сега, след като е можело досега да свършат тази работа, заяви Данаилов.

Проблемът е, че очевидно институциите не работят. Докато държавата се отъждествяваше с "Аз", а не с хората, институциите спряха да работят. Оттук нататък е важно да се установи откъде са придобити тези средства и по законен начин ли е станало това, добави финансистът.

Янаки Стоилов: „Досиетата Пандора“ са оценка на спецслужбите ни

По думите на Пламен Данаилов в момента има огромен проблем с инфлацията. Той започна с цените на основни суровини като метали и дърво, оттам започнаха да се покачват цените на енергийните ресурси. Всичко това се отразява в крайна цена на продуктите, които всички ползваме. България е с едно от най-високите нива на инфлация в Европейския съюз. В помощ щеше да ни бъде по-ранното входиране на Плана за възстановяване и устойчивост, по който европейските пари да дойдат в България, каза още Данаилов, като отбеляза, че според него основният проблем за забавянето е в предишното правителство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.07 | 21:15

1
Абе Фестър, що не изнесете всички данни, десетки хиляди българи имат офшорни фирми и сметки.

Добави коментар

Водещи новини