Депутат от ИТН се отрече от партията: Останаха известни само с мълчанието си

  • 19 октомври 2021 14:48

  • 9187
  • 27
Депутат от ИТН се отрече от партията: Останаха известни само с мълчанието си
© Фейсбук

Бивш депутат от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и досегашен кандидат и за следващия парламент се отрече от партията с публичен пост във Фейсбук. Галина Иванчева, която е адвокат, се оттегля от листите на партията и отправи сериозни критики към лидера Слави Трифонов.

Публикуваме мнението ѝ без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани, сънародници, приятели,

Суверенът има право на отговор, особено когато не е било оправдано доверието му! Такъв отговор ПП „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ не даде на народа, нито пое отговорност за действията и бездействията си. Всъщност всички знаем, че тази партия стана и остана известна изключително и само с мълчанието си. Това мълчание се изискваше от всеки един член и симпатизант на партията, с обяснението, че ще бъде предоставена възможност на всеки един за изразяване на мнението му в бъдеще, когато му дойде времето. Това време обаче така и не дойде, и вече на всички е ясно, че няма да дойде и в бъдеще. Разбира се, всеки един сам поставя границите на своето търпение. Основната причина поради която, лично аз взех решение да не бъда повече член на тази партия е, че както впоследствие стана ясно, тя не е изградена и не действа на демократичен принцип, каквато официална заявка даде и продължи да претендира, че е. Но липсата на демократичния принцип не е единствената важна липса, а липсата и на каквато и да е стратегия за развитието на страната ни. Разминаването между думи и дела е това, на което суверенът вече няма как да повярва. Фактът, че не бе сформирано правителство, в решаващ момент, когато имаше такава възможност, а държавата беше и все още е, в много тежко положение, е един от най-нелицеприятните неща, които са се случвали през новата история на страната ни. На другата плоскост пък е и липсата на кадрова политика и последващатото разочарование на редовите членове в тази партия и тяхното излъгано доверие и труд. А тези редови членове не са един и двама, а стотици във всеки един град, и в България, и в чужбина. Стотици хора, които са работили отдадено, които са застанали с лицата и имената си в името на общото благо, които са загърбили семействата си, домовете си, бизнеса и професията си, някои дори са напуснали работата си и страната в която живеят, за да дойдат в България в името на националния интерес, в името на това, да работят в полза на тази партия и обществото ни. Насреща си обаче и те получават познайте какво?…. Да, правилно, получават мълчание! От онова нашето, партийно емблематичното… Обаче някак много дълго го търпим това мълчание, не мислите ли?!....

Слави Трифонов постави условие за съставяне на коалиция

Особено показателен е фактът, че го получаваме от хора, които претендират, че уж се борят за мажоритарен вот на демократичен принцип, а забраняват открито на своите кандидати и избиратели да гласуват с преференции и дори ги принуждават да попълват предварително заявления, с изричната уговорка да няма дата под тях, така че да си я поставят, тези които решат и когато решат /приложено изпращам едно такова примерно, но със „сгрешена“ с дата/. И да, затова никой от предходните кандидати, включително и аз, нямаме преференциален вот, дори лично аз, директно и индиректно също, съм обяснявала на маса хора, че в никакъв случай никой не трябва да го прави, тъй като така трябва и тъй като съм настоявала да бъда толерантна и лоялна към партията и идеята за общото благо и просперитет на страната ни, защото съм поела такъв ангажимент отговорно и официално.

Обаче, нали разбирате, че сега, като теглим чертата и направим равносметка, трябва да си признаем, колкото и да е неприятно, че това не трябва повече да се случва по този начин и че, в една бяла и демократична държава, това няма как да се случи… И няма как да не бъда разочарована от този факт, и не само аз разбира се. Това, че поведението на някои хора в парламента бе меко казано неуместно е едно на ръка, и може би там, така емблематичното за партията мълчание щеше да свърши по-добра работа… може би… Но неуместното и недостойно поведение съществува и на местно ниво. Един прост пример: Непосредствено след избирането ми за народен представител, при мен дойде човек, който открито и без свян, а нагло и безпардонно ми заяви, че благодарение единствено на него аз съм влязла в Парламента и трябва задължително да му се отблагодаря ,като го назнача за мой парламентарен помощник и му плащам всеки месец парична сума от предвидените за тази цел пари за всеки народен избраник, защото видите ли, той ме бил издигнал до тук… Бях потресена и това беше първата червена сигнална лампичка в главата ми… Продължава ли да ви звучи демократично?... Нали се сещате как съм му отговорила…. И да, той все още си е там, където аз категорично повече не желая да бъда и продължава да крои и да занимава хората с интригите си, в които аз категорично не желая да участвам и никога не съм участвала.

ИТН обяви водачите на листите си за вота на 14 ноември

Няма как да не бъда разочарована от този явен стремеж да бъде съсипан един успешен политически проект, в който лично аз съм участвала от самото му създаване още през 2018 година. В никакъв случай не съжалявам за времето и усилията, защото имах възможността да се запозная и да бъда сред изключително много качествени и стойностни хора, доста от които за съжаление също вече не са там, други правят последни усилия. Продължавам да бъда благодарна и на хората и на опита, който имах възможността да придобия!

Не ви казвам да не гласувате, не, не казвам това. Казвам ви, внимавайте този път за кого гласувате! Мислете! Гласувайте за тези, които го заслужават! Да, Силата е в истината и ние я дължим на суверена.

Последвайте канала на

Novini.bg
9187 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
mmm

2021.10.19 | 22:52

27
Наврете си го в гъза тоя суверен
КОНСТИТУЦИЯТА ЗАБРАНЯВА

2021.10.19 | 18:42

26
ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО ЗА ЗАЕМАНЕ НА К. ПЕТКОВАТА ПОЗИЦИЯ В ДЪРЖАВАТА! КОНСТИТУЦИЯТА ПРИ РАКОВСКИ ЯВНО Е БИЛА ДРУГА! НЕМОЖЕ ЧУЖД ГРАЖДАНИН ДА НАХЛУВА В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЪС ЗАДАЧА НОМЕР ЕДНО ДА СЕ ПРЕМАХНЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ПРАВОСЪДИЕ И ДА РАЗПРАВЯ СЛАДКИ ПРИКАЗКИ КАК ЩЯЛ ДА СЕ ПРЕБОРИ С КОРУПЦИЯТА!!!

2021.10.19 | 16:55

21
Браво, че го каза! Същите лицемери и измамници са и Радевия проект - Кирчо и Кокорчо

2021.10.19 | 17:37

25
Кирчо лъжеца и кокорчо крадеца.хах.

2021.10.19 | 17:20

24
НА РАДЕВ МУ ЯЖ УЯ

2021.10.19 | 17:05

23
Уж се прави на умна, а откри топлата вода. Не си ли гледала учиндолския чалгар нито веднъж за толкова години по тИлИвИзора? А добрутро.
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.19 | 16:41

18
Тя си мислила, че влиза в парламента и лапане доживот, ама останала само с лапането на патки.

2021.10.19 | 16:57

22
3а мая манолова пишеш нали шибачеф
Džou En Laj

2021.10.19 | 16:49

20
Partia od Idioti..!!!!
Що лъжете бе пла.тени по.мии

2021.10.19 | 15:15

4
какъв депу.тат е тая, никога не е била в пар.ламента хахахаха Прочетохте ли изобщо какво пише, прочели сте много добре... Обвинява ги БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА, че ако някой от ли.стите е избран с пре.ференция предварително подписва до.кумент, че се отказва от мястото си и така да влезе този в предни позиции на ли.стата на съответния МИР. Дева вашта м@мичка лъж.лива мани.пулативна.
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.19 | 16:42

19
Що обръщаш внимание на трол, който си призна, че Пеевски му плаща?

2021.10.19 | 15:48

15
13, значи така, някой като напише искрено за нещата и веднага лъже, ама за чекмеджета, пачки и кюлчета вярвате, а?
ок грешка

2021.10.19 | 15:41

13
била е депутат, а сега в листата в МИР Варна е на 9-та позиция неизбираема... няма шанс за депутат отново и затова отказ от членство от пар.тията и лъжи по тях

2021.10.19 | 15:36

12
ГⲀЛИⲎⲀ ИⲂⲀⲎЧⲈⲂⲀ ДИⲘИⲦⲢⲞⲂⲀ Дⲁтⲁ Ⲏⲁ ⲣⲁждⲁⲎⲉ : 12/02/1972, ⲂⲁⲣⲎⲁ, Бългⲁⲣия Пⲣⲟфⲉⲥия: юⲣиⲥт; Ⲉзици: ⲁⲎглийⲥⲕи; фⲣⲉⲎⲥⲕи; ⲣⲩⲥⲕи; ИзбⲣⲁⲎ(ⲁ) ⲥ пⲟлитичⲉⲥⲕⲁ ⲥилⲁ: ПП ИⲘⲀ ⲦⲀⲔЪⲂ ⲎⲀⲢⲞД, 24.08 % Ⲩчⲁⲥтиⲉ ⲃ пⲣⲉдиⲱⲎⲟ ⲎⲤ: Ⲉ-ⲙⲁⲓ

2021.10.19 | 15:28

9
Тоше, ти ли бе мама? Паричките ли свършиха, че така злобно вършееш в анонимни коментари, а?
А

2021.10.19 | 15:21

8
Ти сигурен ли си, че не е била депутат? Справка в сайта парламент.бг казва обратно, че е БИЛА депутат. И кой лъже тогава?

2021.10.19 | 16:34

17
ПРОГЛЕДНАХТЕ ЛИ НАЙ ПОСЛЕ, ЧЕ УЧИНДОЛСКИЯ ПЛЕШИВ ЧАЛГАР Е САМО ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ И ПОДЛОГА НА ДИКТАТОРА?

2021.10.19 | 16:29

16
ИМА ТАКЪВ НУЖНИК И СЛАВИ МУ Е ДУПКАТА
Просто човек

2021.10.19 | 15:13

2
Достойно!

2021.10.19 | 15:41

14
➏ Пий си хапчетата

2021.10.19 | 15:31

11
Дано да си ти увеличили парите, че с тази инфлация от глад ще умреш. Много беснееш тролче нещо! НА теб говоря грозния. Тя съдбата си знае и за твоите пари, които крадеш!
ей гербав урод

2021.10.19 | 15:16

6
ще ти скачам на тиквите платени и уроди гнусни, платена статиика и отдолу сте веднага тролчетата... тя съдбата си знае работата за парите къде взимате, през г@за ще ви излизат и уроди безродни

Добави коментар

Водещи новини