Гълъб Донев: Възрастните хора в България заслужават достойни доходи

  • 01 октомври 2021 11:28

  • 1700
  • 3
© Novini.bg

Преди да започнем днешното заседание на Съвета за тристранно сътрудничество, искам да отбележа, че днес е 1-ви октомври – Денят на възрастните хора. Мисията на този ден е да напомни, че уважението и грижата за възрастните са признак за цивилизованост и мерило за ръста на всяко общество. По-дългият човешки живот е демографска тенденци, която обръща представата за остаряване. Днешният ден има задачата да провокира и разговор за политиките за възрастните. Това заяви премиерът и социален министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. пред медиите преди началото на днешното заседание на Съвета за тристранно сътрудничество.

,,Насърчаването на активния живот в добро здраве и участието им във всяка сфера на обществения живот, което е основен приоритет в стратегическите документи, е немислимо без повишаване на техните доходи. Поради това усилията на служебното правителство и екипът на Министерството на труда и социалната политика бяха насочени към търсене на решение, което да доведе до трайно увеличение на доходите на възрастните хора'', посочи той.

Гълъб Донев: Инфлацията няма да изяде увеличението на пенсиите

Настоящото преизчисляване на пенсиите от 25 декември чрез увеличение на тежестта на коефициента за година осигурителен стаж от 1.2 на 1.35 задава посоката на действие за редовното правителство, защото възрастните хора в България заслужават достойни и адекватни доходи. Правителството работи и за развитието на качествени социални услуги в общността и в домашна среда, които ще подобрят качеството на живот и ще подобрят спокойствието на самотните хора, допълни още вицепремиерът.

,,Вместо декларации и обещания, днес да помислим с признателност за своите близки възрастни, да им подарим вниманието и търпението, с което ни учеха да бъдем хора. Да изслушаме с благодарност историята, която съживява спомените, да им споделим за нашите успехи, в които те виждат и разпознават своите мечти, защото всяко поколение е белязано от духа на своето време, но въпреки различията и трудностите, е важно да останем здраво свързани помежду си'', завърши Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Последвайте канала на

Владимир Василев
1700 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.01 | 14:26

3
БСП ДА ВЪРНЕ ОГРАБЕНОТО ОТ БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ИМАТ ДОСТОЙНИ ДОХОДИ.
ХХХ

2021.10.01 | 13:30

2
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
Gugutko

2021.10.01 | 12:29

1
Ste se otkaja ot iakata si zaplata , v polza na pensionerite !

Добави коментар

Водещи новини