Столични общински съветници от ДБ настояват за още подобрения в плана за Борисовата градина

  • 30 септември 2021 19:24

  • 466
  • 3
Столични общински съветници от ДБ настояват за още подобрения в плана за Борисовата градина
© Булфото (архив)

Общинските съветници от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" /ДБ/ в София настояват за допълнителни подобрения в проекта за подробен устройствен план на Борисовата градина, съобщава пресцентърът на ДБ.

В становище до Столичния общински съвет те заявяват, че не са изпълнени настояванията на съветниците и обществеността за ограничаване на строителството на сгради, извеждането на паркингите извън парка и уреждането на въпроса с частните имоти. "Въпреки че на пръв поглед преработеният проект е съобразен с част от справедливите искания на нашите представители, гражданите и експертите, по-задълбоченият прочит показва, че отново не е изпълнена основната задача на плана - недопускане на строителство в градината и общественото ползване на частните имоти", се казва в становището. 

Подменят суха дървесна растителност в Борисовата градина

Освен, че не се оставя възможност за бъдещото им отчуждаване, важни обекти като къпалнята "Мария Луиза" и Летният театър са оставени за ограничено обществено ползване в пряко нарушение на Закона за устройство на територията, се посочва в текста. Затова общинските съветници ще предложат къпалнята и театърът да се предвидят като "обекти на социалната инфраструктура публична общинска собственост", което да позволи отчуждаването им в обществена полза.

Общинските съветници от ДБ настояват от проекта да отпадне новото строителство на сгради, паркингите да бъдат изнесени от територията на парка и всеки нов обект да бъде преосмислен в зависимост от неговата обществена необходимост.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
466 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бъззззз

2021.10.01 | 14:42

3
Тези не спряха да искат хахахах Успокойте се малко, какво е това нахалство хахахах

2021.10.01 | 06:43

2
Да напомним, че и двата "обекта" бяха приватизирани, както още много други, по времето на духовните бащи на ДеБъ, а децата на някои от приватизаторите - например Малеева - още държат тлъсти парчета общински паркове като свои.

2021.09.30 | 21:34

1
Има сигнали че дамаджаната е празна

Добави коментар

Водещи новини