Манолова: Държавата трябва да компенсира скока на битовите сметки и електроенергията за домакинствата и бизнеса

  • 26 септември 2021 15:51

  • 1196
  • 11
Манолова: Държавата трябва да компенсира скока на битовите сметки и електроенергията за домакинствата и бизнеса
© bulphoto (архив)

Държавата трябва да компенсира скока на битовите сметки и електроенергията, както на домакинствата, така и на бизнеса, заради инфлацията. Това каза на пресконференция във Видин председателят на Гражданската платформа "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, която се срещна днес с граждани във Видин, Дунавци и Арчар.

Притесненията на хората са, че направените увеличения на пенсиите ще бъдат "изядени" от инфлацията.

Манолова: Искаме оставката на ръководството на КЕВР

Направили сме необходимите разчети и затова настояваме всички битови сметки да бъдат поети от държавата. За бизнеса това ще струва между 150 и 180 милиона лева на месец, а за домакинствата - 30 милиона лева. Очаква се от началото на следващата година ще бъде увеличена и цената на водата, каза Манолова.

Служебното правителство може да направи тази компенсация и без парламент, защото заради инфлацията приходите в държавната хазна се увеличават, допълни тя.

По думите ѝ на енергийната борса някои печелят от скъпия ток и затова тези пари могат да се преразпределят. Като пример Манолова посочи, че АЕЦ "Козлудуй" ще реализира приходи близо 1,5 милиарда лева за зимните месеци и става дума за преразпределение на дивидента в държавната хазна.

За краткия срок на 46-тото Народно събрание от гражданската платформа "Изправи се.БГ" са изпълнили част от поетите обещания - повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите и плащане на 650 лева от втората година от майчинството, посочи Манолова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1196 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Не важиш пуздро.

2021.09.26 | 16:33

1
Ти,Радев и цялата ви глутница,докарахте глад,страх и мизерия на българския народ!!! При Борисов се живееше спокойно!!!

2021.09.26 | 17:04

2
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.09.26 | 17:04

3
Манолова към Сливенския пандиз да тръгва

2021.09.26 | 17:27

4
Само ГЕРБ! Стегнете се хора и да ги избереме пак
ОПГ ГРОБ - СЛУГИ ДЕПЕ- САРСКИ

2021.09.26 | 17:51

5
От 2015-та година по медиите и телевизиите върви кампания от ЛЪЖИ срещу Генерал Радев на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милиционерска акция от такива като Цвъки Ухото, тоМАТА ХАРИ бикова, драскачите около кypвата Pi ar Sevi Boiko, водени от БЪЛГАРОУБИЕЦА Боко Тиквата. Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Радев, за да може некадърниците и мафиотите да не пускат властта. За народна радост, мутрите се провалиха.
ТИКВАТА ЗАД БОРДА

2021.09.26 | 17:51

6
Мpъснaтa тиквa! О6икнoвeн мaфиoт, тpeтopaзpeднa мyтpa! "Гeнepaл" пo дoкyменти! Винaги e сpeд пpeo6лeчeни oхpaнитeли и мнoгo дeeн ... в скaтaвкaтa. Пoдo6нo нa нeщoтo Ст. Т. Тp., зa Тиквaтa нe сe знae къдe e, жив ли e или e видeo във Фeйс6yк. Кaк мoжe дa сe вoдиш лидep нa пapтия, a дa нe сe явявaш никъдe с мeсeци? Тoвa e някaквo фeйс6yк нeдopaзyмeниe, хoдeщ с дyзинa oхpaнитeли кaтo 6oс нa нapкo кapтeл. В мoмeнтa Кaскeтa нa ГЕРБ e eдинствeнaтa oстaнaлa oпopa нa тиквeнaтa кopyпция в Бългapия. Нeкa тиквитe дa си пpaви yйдypмичкитe. С6иpтoк, o6eдинeн oт нeкoлкo пaчки eвpa в Чeкмeджeтo. Нo вpeмeтo им минa и сa нa път дa oтидaт в пoлитичeскoтo нe6итиe зaвинaги, a вoждa им - в Цeнтpaлния сoфийски.
ОПГ ГРОБ - ЛЪЖЦИ РАЗПРАНИ

2021.09.26 | 17:51

7
Тиквoчa e пътник към нe6итиeтo тpa-лa-лa-лa. Пoжapникapa 6и пaднaл oт пoжapнaтa oщe нa 14.11.2021 г. нa пъpвия тyp и тoзи дeн 6и 6ил пpaзник зa нopмaлнитe 6ългapи, нo тoй e жaлък стpaхливeц и щe пyснe някoй дpyг дa цoпнe в лaйнaтa мy. Дoсeгa нe смe имaли пo-кpaдлив, пo-злo6eн, пo-тeснoгpъд, пo-oтмъститeлeн и пo-нeкaдъpeн политикан oт дoкaзaния лъжeц, партиеца Бopисoв. Идвa мy кpaя и нa нeгo, и нa с6иpтoкa мy - oщe мaлкo yсилиe.
ОПГ ГРОБ - СЛУГИ ДЕПЕ- САРСКИ

2021.09.26 | 17:52

8
ПП ГРОБ "заслужи" одобрението на ДПС миналия септември - като взе огромен заем и даде половината на Доган и Карайдъ да се нагушат. Останалите отидоха при самите гейберасти и за купуване на гласове и за позлата на "патриотите"-патерици. Но ОПГ-тата се провалиха и бяха изметени от власт от Румен Радев, който спря кранчетата за крадене и купуването на гласове. investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/bylgariia-se-zavyrna-na-dylgoviia-pazar-s-pyrva-30-godishna-emisiia-312087/

2021.09.26 | 17:53

9
И как ще стане този номер с компенсацията? Най-голямата глупост е да се мисли, че държавата може да компенсира инфлацията, чрез раздаване на пари, които събира пак от нас.
!!!

2021.09.26 | 17:57

10
"Другарко" Манолова, НЕ ИДВАЙ!!! ВЪРВИ си при "другарят" Борисов!!! РАЗКРИТА си!!!

Добави коментар

Водещи новини