Кметът на Ловеч посреща Деня на независимостта в Българския културен институт във Варшава

  • 22 септември 2021 16:07

  • 408
  • 3
Кметът на Ловеч посреща Деня на независимостта в Българския културен институт във Варшава
© Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посреща на 22 септември официалния празник Ден на независимостта в Българския културен институт във Варшава. Визитата е по лична покана от посланик Маргарита Ганева от посолството на Р. България в полската столица.

В празничната програма са планирани два концерта. Първият е във Варшава в двореца върху вода в Кралския комплекс "Лаженки крулевские", едно от най-престижните места в полската столица. Вторият е в Супрасълския православен манастир в Североизточна Полша, свързан с дейността на Преславската книжовна школа, съобщават от Община Ловеч.

С поднасяне на венци на Паметника на независимостта бе отбелязан 22 септември в столицата

Концертът в Супрасъл ще бъде съпътстван от представяне на експозицията "Европейският път на светите Кирил и Методий и техните ученици", подготвена от Кирило-Методиевския научен център при БАН.

Кметът на Ловеч ще е специален гост в честването на празника на Р България на територията на Р. Полша. Това е отлична възможност за набелязване на следващи проекти за представяне на историята, традициите и културата на българските региони, както и за установяване на партньорски отношения с този регион на Полша, в който страната ни има и почетен консул, който ще бъде домакин на мероприятията, сочи посланик Маргарита Ганева.

В съвместните планове влиза представянето в Полша на женския църковен хор "Достойно ест" към Катедралния храм "Св. Кирил и Методий" в гр. Ловеч, сподели Корнелия Маринова преди отпътуването.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
408 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХХХ

2021.09.22 | 16:41

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.22 | 16:35

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.22 | 16:29

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини