Перничани се събраха пред паметника на Кракра в Деня на Независимостта

  • 22 септември 2021 14:43

  • 414
  • 3
Перничани се събраха пред паметника на Кракра в Деня на Независимостта
© Google Maps

Перник отбеляза 113-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. По традиция пред паметника на Кракра Пернишки се събраха десетки граждани.

Венци и цветя бяха положени от името на кмета на общината Станислав Владимиров, областния управител Симеон Василев, председателя на Общинския съвет Димитър Колев, общински съветници, политически партии и граждански организации.

Румен Радев: Независимостта се гради на усилията на посветени държавници, но и на уверен в себе си народ

"Този съдбоносен ден на избор е вдъхновяващ пример и безценен исторически урок за съвременната политическа класа", заяви зам.-кметът Стефан Кръстев, предаде БТА.

По думите му наш дълг е да я съхраним и да се борим за силна и просперираща европейска България. Според областния управител Симеон Василев Независимостта на страната ни е връх, от който гордо гледаме Европа и света. Той определи, че след 113 години България всеотдайно пази историческата повеля на родолюбците, дали живота си за свободата и дипломатически отстояли Съединението и Независимостта на Родината.

"Независимостта не е само политическа категория. Тя е и лично усещане, право да бъдеш свободен, но и да носиш отговорност за това", определи председателят на Общинския съвет Димитър Колев.

При паметника на Кракра Пернишки бе подредена и изложба на Регионалния исторически музей, посветена на годишнината от обявяването на Независимостта на България.

Мая Йорданова
414 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Брезнишки селтак

2021.09.22 | 17:25

3
Нема такава грозотия като тоя боклук. От винкели да го бяха направили...
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.22 | 16:31

2
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
Аз

2021.09.22 | 14:54

1
На пластмасовата крепост - егати бутафорията - пълен резил.....

Добави коментар

Водещи новини