Георги Панайотов: МО ще започне работа по проекта за бюджета за следващата година

  • 22 септември 2021 15:05

  • 322
  • 4
Георги Панайотов: МО ще започне работа по проекта за бюджета за следващата година
© bulphoto (архив)

Министерството на отбраната ще започне работа по проекта за бюджета за следващата година преди да бъде конструиран новият парламент, каза пред журналисти във Велико Търново служебният министър на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска.

Той подчерта, че министерството трябва да е готово с такъв проект, защото следващото Народно събрание ще бъде факт в края на ноември и началото на декември.

Министър Панайотов за смъртта на майор Терзиев и ст. лейт. Тодор Манчев: Оповестяват се само установени факти

По думите му, превъоръжаването на Българската армия е основен приоритет за Министерството на отбраната, тъй като съюзническият ангажимент - 2 процента от БВП да бъде за превъоръжаване, трябва да бъде достигнат до 2023 година, и според него това е реалистична възможност.

Служебният министър изрази надежда увеличението на заплатите за българските военнослужещи да продължи като тенденция.

"Ще направя всичко възможно, ако бъдат дадени тези средства, те да бъдат отпуснати, но това е едно доста сложно упражнение, което не зависи само от министъра на отбраната", посочи той и допълни, че след като бъдат обсъдени приоритетите, ще бъде предложен бюджетът за одобрение.

Във Велико Търново служебният министър на отбраната участва в тържествата по повод на 113 години от обявяването на Независимостта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
322 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.22 | 16:30

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.22 | 16:37

2
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ

2021.09.22 | 16:42

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.09.22 | 16:49

4
КАКВО СТАВА С УБИТИЯ ПИЛОТ И ОФИЦЕР, ТИ И РАДЕВ ОСТАВКА

Добави коментар

Водещи новини