Началникът на отбраната адмирал ще участва в есенната конференция на Военния комитет на НАТО

  • 17 септември 2021 13:23

  • 342
  • 0
Началникът на отбраната адмирал ще участва в есенната конференция на Военния комитет на НАТО
© Булфото (архив)

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в годишната конференция на Военния комитет на НАТО, която ще се състои от днес до 19 септември в Атина, съобщиха от Министерството на отбраната.

Форумът ще се състои присъствено при спазване на мерките за безопасност и ограниченията, наложени от пандемията.

Дневният ред на конференцията се формира от проведените през юни тази година среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на алианса и среща на министрите на отбраната и на външните работи, както и извънредната среща през август на министрите на външните работи по темата Афганистан.

Форумът ще даде възможност на началниците на отбраната да обсъдят теми и да изразят становище по въпроси от стратегическо значение за НАТО. Сред тях са операциите, мисиите и дейностите на алианса, позицията за сдържане и отбрана на съюза и прилагането на двете водещи концепции - сдържане и отбрана на евроатлантическата зона и концепцията на НАТО за водене на военни действия, както и други въпроси от общ интерес. В рамките на заседанието на най-висшия военен орган на алианса ще бъде обсъдена инициативата НАТО 2030, заедно с военните й последици и възможности, които да бъдат адресирани в новата стратегическа концепция на пакта.

Началникът на отбраната обсъди модернизацията на армията с румънския военен министър

Последвайте канала на

Константин Тодоров
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини