МО стартира пилотен проект за решаване на жилищния проблем в армията

  • 24 март 2021 11:47

  • 405
  • 2
© Булфото (архив)

Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за осигуряване на жилища, необходими за военнослужещите и цивилните служители на ведомството. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

На днешното заседание Министерският съвет прие решение за даване на съгласие и определяне на условия и ред за учредяване на право на строеж върху имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на МО. Поземленият имот се намира на бул. ,,Освобождение в район „Източен“ в Пловдив.

Снимки: Министерски съвет

В хода на заседанието заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността изтъкна, че още от началото на мандата правителството започна изпълнението на амбициозна програма по отношение на армията.

„Благодарение на този Министерски съвет, благодарение на министъра на финансите и на премиера, в армията бяха направени много неща, които не са правени дълго време. Близо с 50% бяха увеличени заплатите, реализираха се ремонти, модернизация на съществуващата техника, проекти за нова техника и други“, подчерта Каракачанов.

В МО са разгледани перспективите за развитие на имотите в местността "Малка Коньовица"

Вицепремиерът добави, че в момента се поставя фокус върху работата по пакета от мерки, свързан със социалната политика на военнослужещите и осигуряването на жилища за тях. Към настоящия момент картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109.

„Бяхме си поставили като задача върху собствени имоти на Министерство на отбраната с процедура отстъпка от право на строеж да започнем изграждането на придобиването на жилища. Днешното решение е първият пилотен проект и той се осъществява в Пловдив“, посочи Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Вицепремиерът бе категоричен, че стартиралата процедура ще позволи в рамките на 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
405 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Shannona17

2021.04.10 | 03:54

2
­­­В­­­и­ж­­­т­е­ ­м­­о­я­т­­­а­­ ­­т­и­й­­н­­­ ­­п­­у­­т­­к­а­­­ ­­-­­­ ­W­­W­W­­­.­B­­­G­1­­­7­­.­­­C­­L­­­U­B­
Тлъста,мазна

2021.03.24 | 12:34

1
Отвратителна муцуна има този доносник Агент Иван!Крадец,демагог и подлец.

Добави коментар

Водещи новини