Хамид Хамид: Лобисти от определен кръг са подвели и заблудили американски чиновници за акта "Магнитски"

  • 16 септември 2021 18:45

  • 9422
  • 8
Хамид Хамид: Лобисти от определен кръг са подвели и заблудили американски чиновници за акта "Магнитски"
© БНТ

Атакувахме министри от предишния служебен кабинет заради нарушенията на закона. Кирил Петков и Асен Василев са добре дошли на политическия терен, ние не се притесняваме от техния нов проект. Нека излязат на избори и така да станат министри, а не да ги назначават служебно. 

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ Хамид Хамид от ДПС, който коментира последните политически трусове у нас. 

"В последните два парламента се случи пълен провал на протестните партии, които показаха, че не могат да водят нормални разговори, дори и помежду си. ДПС иска редовно правителство, а не служебно, иска политики, които да водят до ръст на доходите на хората и предлагаме на всички партии диалог. Както каза колегата Йордан Цонев - ако не можете вие да направите тези неща, ще ги направим ние. ДПС не е била в управлението в последните 12 години. Ние 12 години сме опозиция на ГЕРБ. Винаги сме излизали с остри позиции срещу модела "Борисов" и първи поискахме той да се разгради. Подкрепяли сме онези закони на ГЕРБ, които са в синхрон с нашата програма и евроатлантическите ни ценности", разкри той. 

Василев в НС: Ако си измисляме приходи, ще взривим бюджета. Цонев: Като не можете да направите нищо, ще се сгодим ние - партиите на статуквото

"Не влизаме във война с Румен Радев. В политиката война не се води. На КСНС президентът въведе едни разделителни линии на етническа основа, които преди 1989 година доведоха до много нещастия. Всички наши структури в страната са категорични, че президентът зададе много провокативен въпрос на нашия председател. Другата седмица ще решим дали ще издигнем кандидат за президент. Искам да припомня далечната 2001 година, когато Петър Стоянов влезе със 78% подкрепа в президентските избори и беше формалност да бъде избран. Всички помним какво стана тогава. Не надценяваме нашата подкрепа. Тя може да е малка, но много важна", категоричен бе Хамид.

Български евродепутати за санкциите по "Магнитски": Корупция, правителството на Борисов и кръгът „Капитал“

"Европейската комисия изпрати много гневно писмо до българските институции срещу родния списък "Магнитски", с който се нарушават редица основополагащи закони в Европейския съюз. Това стана ясно и днес на дебата в Европейския парламент. Ние сме направили всички стъпки да уведомим нашите стратегически партньори във Вашингтон, че лобисти от определен кръг са подвели чиновници от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) и на Министерството на финансите на САЩ, за санкциите "Магнитски". Ние очакваме конкретни факти и обстоятелства, за да направим своите изводи за акта "Магнитски". Към момента получаваме единствено информации, които показват, че г-н Пеевски неправилно е попаднал под влиянието на санкциите "Магнитски", завърши Хамид Хамид. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9422 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Този ефратски mang al

2021.09.17 | 01:06

7
Когато и да го разстреляш ще е късно.
Патроните са скъпи

2021.09.17 | 01:13

8
За ТОЗ сатрап.Само винкел.
ЪЪЪ

2021.09.17 | 01:02

6
г-н Пеевски неправилно е попаднал под влиянието на санкциите "Магнитски", завърши Хамид Хамид. Да, трябваше да го екзекутираме преди години.
1

2021.09.16 | 22:17

5
Ха мит ха оцапан Колко и да се мий е платен агент Явно е много оцапан щото от поне три месеца бълва поръчкови изявления
Смях

2021.09.16 | 21:58

4
Абе, чок будали това американците, бе.
Око

2021.09.16 | 21:21

3
ДПС като изцяло финансирана турска партия е срещу всичко Българско и открито проповядват омраза начело с техния председател обявил Турция за своя родина. И така, сбирщината турци с родина Турция да коментират турските партии, а тук са само временно на гости и като не им харесва, да заминават в любимата им родина Турция. Тук изпълняват Българските закони, и да научат Български

2021.09.16 | 19:19

2
Герб и ДПС, издигнете кандидатурата за Президент на Иван Гешев. Той има всички качества за този пост.
Анонимен

2021.09.16 | 19:05

1
Разбира се кръга Радев!

Добави коментар

Водещи новини