Александър Димитров: Влизаме в хипотеза на възможни поредни служебни кабинети

  • 16 септември 2021 14:08

  • 569
  • 4
Александър Димитров: Влизаме в хипотеза на възможни поредни служебни кабинети
© Bulphoto, архив

С оглед на сложната политическа обстановка влизаме в хипотеза на поредни възможни служебни кабинети. Това каза пред БНР Александър Димитров, преподавател в катедра „Политология“ във Факултет „Международна икономика и политика“ на УНСС.

 

"Такива по-амбициозни заявки имат основание, когато се разсъждава в хипотеза за нестабилен парламент. Оттам те придобиват по-логичен характер извън нормалните за един служебен кабинет цели", коментира той.

"Парламентарно представената политическа класа не успя да постигне консенсусите, за които беше заявила предизборно, че ще се бори. Влизаме във все по-сложна ситуация за провеждане на диалог“, отбеляза още той.

ГЕРБ захапа служебния кабинет: Какво точно свърши толкова, че Радев така го хвали?

Относно бъдещ политически проект на Кирил Петков и Асен Василев политологът каза:

„Не сме разбрали същността на този политически проект. Всеки коментар ще е на принципа на кристалното кълбо, но очевидно определени политически амбиции са заложени. Дали ще ги видим реализирани сега, бързо, за да се капитализира тяхната обществена подкрепа или ще се изчака да се структурира нещо по-сериозно, което да се включи в политическата борба, предстои да видим.“

Според Димитров най-големият плюс на служебния кабинет е, че успя да успокои ситуацията в страната, въпреки хаоса, който парламентарните дебати създадоха.

Още по тази тема - гледайте във видеото:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
569 4

Коментари 4

Добави коментар
Mitaka

2021.09.16 | 14:32

4
Преди ден ги питат, двамата Петков и Василев и те казват. Още сме министри, и докато сме, ще изпълняваме задълженията си. Демек нищо не знаят, И изведнъж на другия ден решиха да правят проект, А, между другото изтече информация, че преди дни при Радев министрите се събраха уж да отчитат дейност, а е ставало въпрос точно за новия проект. Е, как бе мили, нали България ви беше в сърцето, защо, нали бяхте незаменими страхотни, невиждани министри, защо ви махна Радев. Може би сте некадърни ли какво. А за протокола.Петков още е с двойно гражданство, подал е документи на 19 Август и отговора, ще дойде Ноември. Василев е с много висящи дела в Лондон за измами. Спецов е откраднал ДДС за милиони, Рашков е с 19 имота и парим по банки.Това са хората с които Радев работи. Същото е и със съветниците му. Всички от бившата ДС, Узунов с пликовете и бележките...Сега хората разбират, не са глупави, след, като смениха всичко в държавата, всички служби, области управители, всичко в МВР, Данс, правят безнаказано каквото си искат. Еднолична диктатура. насадиха в медиите, че тези двамата са вундеркинди, че имали голямо одобрение, по платените медии всеки ден ги показваха и сега хоп, проект. Е, да де, ама забравяте най важното, НАРОДА. Той видя, че всичко е пушилка. Това,което свърши правителството и парламента, беше единствено, да актуализира бюджета за да закрепи Радев. Изтеглят заем, който ние ще връщаме. Нищо друго не направиха псевдо-успешните. И постигнаха скок на всички цени, ток, парно, вода, газ горива, безработица, инфлация. Сега народа започва да тегли спестяванията си, които натрупа за 10 години благодарение на управлението на Борисов. народа събра 90 милиарда по банки, и сега ще тегли да му дойде акъла. Логичното заключение е, на изборите Радев да бъде двойно наказан с двойна голяма победа за ГЕРБ, за да може до 2024 г. да бъде завършена магистрала Хемус, лекарите да получат двойни заплати и т. н. А Борисов обещае ли нещо то е изпълнено.
Иво

2021.09.16 | 14:31

3
Свалиха и убиха военния пилот,застреляха военния офицер на полигона,вдигаха цените на всичко двойно и тройно!!! Ха,да ви е честито!! Стягайте коланите,че 97-ма е на вратата!
Mitaka

2021.09.16 | 14:31

2
Влизаме в хипотеза двойна победа на Герб на изборите

2021.09.16 | 14:26

1
Идеално... Никога повече прости тикви на власт!!!!!

Добави коментар

Водещи новини