Радев: Българското училище е свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности

  • 15 септември 2021 11:32

  • 365
  • 2
Радев: Българското училище е свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности
© Президентство, пресцентър

Българското училище не е само храм на знанието. Това е свято място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на при тържественото откриване на учебната година в ОУ „Христо Смирненски“ в Пазарджик. Държавният глава посочи, че неслучайно е отговорил на поканата да гостува в училището, тъй като то е най-старото в Пазарджик, открито още през 1823 г. от епископ Дионисий.

Днес училищният звънец ще огласи цяла България и нашите деца отново ще прекрачат прага на училището, за да поемат по светлия път на познанието. Поколения жадни за просвета българи предават този завет на своите деца, каза президентът пред учениците и учителите в ОУ „Христо Смирненски“. Той отбеляза, че най-вълнуващ е денят за първокласниците и техните родители. 

Президентът открои важната роля на българския учител за това да насърчава децата да се стремят към знания, към новото и непрекъснато да се  самоусъвършенстват. „Много се радвам, че имаме такива учители и с общи усилия водим нелеката борба нашите деца да бъдат в клас“, подчерта държавният глава. По думите му само така образованието може да постигне своята голяма цел – не само да дава знание, а и да възпитава и да изгражда личности.

Без вашите усилия българската духовност и нашето бъдеще са просто немислими, обърна се Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на към учителите и добави, че подкрепата на родителите към децата също е важна за успеха на образованието. „Нека новата учебна година ви донесе много знания и много нови приятели“, каза още държавният глава пред учениците в ОУ „Христо Смирненски“ в Пазарджик.

Борислава Бибиновска
365 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2021.09.15 | 12:03

2
Мнооого умен тоя льотчик, бе! Какви думи, какви мисли! Красота!
ОПГ ГРОБ - БАНДА БЪЛГАРО- УБИЙЦИ

2021.09.15 | 11:54

1
Зеленият чорап що е без маска?

Добави коментар

Водещи новини