Контрера за мигрантите: Ситуацията от 2013-2015 г. започва да се повтаря

  • 14 септември 2021 14:29

  • 510
  • 0
Контрера за мигрантите: Ситуацията от 2013-2015 г. започва да се повтаря
© Булфото (архив)

Общинският съветник в СОС от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Карлос Контрера с позиция за засилващия се мигрантски поток. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1519

В петък с колегата общински съветник Владимир Митов внесохме сигнал до СДВР (513000-52773/10.09.2021г.) с искане да бъде засилено полицейското присъствие в части от София, където се забелязва струпване на нелегални имигранти.

ВМРО: Нелегални мигранти от Афганистан носят опасни педофилски практики

За съжаление налице са първите податки, че ситуацията от 2013-2015г. започва да се повтаря. Държавата започва да пълни центровете за настаняване в Овча Купел, Военна рампа, Враждебна с лица с неизяснен произход и намерения.

Увеличават се групите от млади мъже (в момента предимно афганистанци), които обикалят покрай Женския пазар и Лъвов мост. Вече получаваме сигнали от граждани за грубо и непристойно поведение на такива лица (включително в градския транспорт), както и за опити за влизане с взлом в частни имоти. В момента се говори почти само за потока от Афган, но да напомним, че ситуацията в Сирия, Ирак, Либия не се енормализирала, така че при нова ескалация на конфликтите там, ще има следващи вълни към Европа, включително и по т.нар. Балкански път.

В тази връзка предлагаме в района на „Женски пазар“ и площад „Лъвов мост“ да бъдат организирани денонощни дежурства на патрулите от „ППД“ от съответните районни управления, подкрепени от части на ГД „Жандармерия, специални операции иборба с тероризма“. Що се отнася до кв. „Военна рампа“ и кв. „Враждебна“ смятаме, че с оглед ситуираните в тези територии на приемателните центрове, то ГД „Жандармерия,специални операции и борба с тероризма" следва да обезпечи денонощни патрули около центрове и в населените места с цел профилактиране на съмнителни лица и опазване на обществения ред. Не изключваме и поради поведението на мигрантите да се стигне и до конфликти и сблъсъци с живущи в района.

Ангел Джамбазки: Нужно е разполагане на жива сила по границата заради мигрантите

Особено е и положението с центъра в кв. „Овча Купел“, който е със статут на регистрационно-приемателен. Именно около него през миналите години имаше редица инциденти с мигранти, които нападаха живущи (включително случай на изнасилена студентка). В тази връзка настояваме центъра отвън денонощно да се охранява от сили на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", а СДВР да засили и патрулно-постовата дейност в квартала с оглед недопускане на нарушения на обществения ред.

Общинските съветници от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа настояваме незабавно МВР да вземе отношение, тъй като за съжаление обикновено в нашата държава мерки се вземат не превантивно, а когато стане някоя беля...

Последвайте канала на

Радина Лазарова
510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини