Доц. Киселова: В НС гласуваха взаимоизключващи се неща и на ръба на Конституцията

  • 13 септември 2021 18:01

  • 839
  • 0
Доц. Киселова: В НС гласуваха взаимоизключващи се неща и на ръба на Конституцията
© БТВ

Заседание на НС можеше да има, ако самото Народно събрание беше взело решение за това в късните часове на петък вечерта. Все пак нямаше да има нарушение на Конституцията, ако днес Ива Митева беше свикала извънредно заседание. Според мен председателят на парламента трябваше да свика извънредно заседание във вторник, за да не избива напрежението през медиите. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова по повод последния скандал и отказа на председателя на парламента Ива Митева да свика извънредно заседание на парламента, на което да се гледа отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор. 

Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС в понеделник

"Всички парламентарни групи говориха за съдебна реформа, но нещата не се случиха. Изслушваха се основно служебни министри, комисите бяха създадени късно, гласуваха се взаимоизключващи се неща. Всички парламентарни избори казваха - искаме съдебна реформа, но ако имаме мнозинство. Всички бяха опозиция на служебното правителство и извършваха единствено парламентарен контрол над служебното правителство, защото това е лесно", обяви още тя. 

Президентът ще разпусне НС и ще назначи служебно правителство на 16 септември

"Президентът трябва да разпунсе НС на 15, ако не броим изборния ден. Ако го броим, президентът трябва да разпусне НС на 16. Днес стана ясно, че президентът ще издаде два указа - първият е за новот служебно правителство и вторият е за разпускане на НС и насрочване на парламентарните избори на 14 ноевмри. Доста от решенията на това НС са на ръба на Конституцията и не трябва да толерираме подобно законодателство. Надявам се, че след третите избори ще има развръзка и игрите с Конституцията ще приключат", категорична бе доц. Киселова. 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини