Политическите сили в 46-ото Народно събрание одобряват датата на предсрочните парламентарни избори

  • 11 септември 2021 19:34

  • 1236
  • 4
Политическите сили в 46-ото Народно събрание одобряват датата на предсрочните парламентарни избори
© Булфото

Политическите сили в 46-ото Народно събрание одобряват предсрочните парламентарни избори да са заедно с първия тур на вота за държавен глава на 14 ноември. Пред БНР депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Станислав Балабанов определи като логичен ход решението на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, което съвпада и с позицията на най-голямата парламентарна група:

"Позицията на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по отношение на изборите да са 2 в 1 е логична. Това беше и нашата позиция на парламентарната група. А когато заговорихме за нови избори, логична е, защото по този начин ще се спестят определена сума пари. За да не се харчат излишни пари от бюджета, за да не се харчат толкова много пари за избори, по-добре е да са 2 в 1. По този начин и българският избирател няма да се разкарва всяка седмица до урните, така че мисля, че това негово решение е логично и практично".

И Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на смята за логично изборите да са 2 в 1: "И се надявам в първия възможен момент, този парламент да бъде разпуснат, защото той няма никаква функция повече и колкото по-бързо бъде разпуснат, толкова по-малко щети ще има за образа на парламентаризма изобщо".

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е днес се въздържаха от официален коментар, но тази седмица лидерът на социалистите Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира след среща с държавния глава, че левицата е за избори две в едно.

Георги Кадиев: Нямаме от какво да се страхуваме – отиваме на избори

От обединение "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" казаха за БНР, че с това решение на президента се пести време и усилия. От формацията се надяват така да се намали недоволството от факта, че избирателите ще гласуват за парламент трети път тази година. 

Избори 2 в 1 ще спести разходи на държавата, коментира Ахмед Ахмедов от ДПС:  "Това решение на президента е лично негово решение, което за нас е голямо учудване, защото е съобразено и с Конституцията, и с Изборния кодекс. Т.е., ако евентуално има указ, ще е спазване на иконограмата два месеца преди изборите да се насрочат. Радостното е, че при 2 в 1 ще се спестят малко разходи в тези трудни времена. Знаете, България е изправена пред много сериозни кризи - това са Covid кризата, кризата с бежанците и политическата криза и се надяваме на предстоящите избори поне политическата криза да бъде решаваща".

Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност от "Изправи се БГ! Ние идваме" коментира и какво следва да довърши парламентът преди да бъде разпуснат. 

"Датата, която определи президентът, е негов приоритет, няма никакво значение коя ще е тя. По-важното за нас обаче е дали ще имаме времето в тази седмица, защото за дата 14-и е все едно дали указът ще бъде пуснат във вторник или петък, важно за нас от парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" и на колегите от партиите на промяната е да можем да минем някои от законодателствата, които са възможни като част от началото за промяна в съдебната система. Знаете, че в понеделник имаме извънредно заседание".

Теодора Александрова
1236 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Аз

2021.09.11 | 23:55

4
Политици не забравяйте песента на Замунда Бенд"Ний обича демокрация но с консумация"
Смях

2021.09.11 | 20:37

3
На Крадев хич не му се искаше 2 в 1 :)

2021.09.11 | 20:25

1
Га-де-в е пътник към небитието тра-ла-ла-ла. Самальотчика ще катапултира от самолета още на 14.11.2021 г. на първия тур и този ден ще бъде празник за нормалните българи. до сега не сме имали по злобен, по тесногръд, по отмъстителен и по некадърен държавен глава. Идва му края - още малко търпение.
А дано да катапултира!

2021.09.11 | 20:37

2
Без парашут :)

Добави коментар

Водещи новини