Цветан Цветанов: Партии покровителстваха Брендо да продава кокаин на Коза Ностра

  • 29 май 2012 08:21

  • 3495
  • 12
Цветан Цветанов: Партии покровителстваха Брендо да продава кокаин на Коза Ностра
©

Българската организирана престъпност е била толерирана от политическата класа в България през последните 20 години. Това каза в предаването „Добро утро, България“ вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа във връзка със специализирана полицейска операция „Кокаинови крале”, съвместно с италианските служби.

Самото израстване на това ниво на Брендо и неговите съратници в тази организация не е станало без съгласието или бездействието на българската държава, отбеляза Цветанов.

През 2008 г., когато е правена сериозна оперативна среща между българската страна и швейцарската, испанската, италианската, тогава два часа по-късно цялата информация е изтекла и италианските власти са преценили, че няма да работят с българските власти по групата на Брендо”, посочи министърът.

На Брендо делото за пране на пари е започнато 2007 г. и още сме в съдебен процес и не знаем кога ще свърши, каза Цветанов. „Това е човек, който има огромен финансов ресурс”, каза вътрешният министър. По думите му организираната престъпност е интегрирана от началото на Прехода от всички политически партии.

Всичко започва да се разраства през 1993 г. на практика България е зареждала Италия с кокаин, припомни Цветанов. Европол имаха притеснения да работят с България заради връзките, които са пуснали мафиотските структури в съдебната власт.

Европейските заповеди за "Кокаиновите крале" не бяха качени в шенгенската система веднага, а в три часа сутринта, три часа преди старта на операцията, за да може да не изтече никаква информация, която да предотврати пробив. Цветанов разкри, че операцията е подготвена заедно с директора на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна и главния секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет с директора на карабинерите.

Продължава операцията по задържане на кокаиновите крале. Има още 5 - 6 човека в Европа, които трябва да бъдат заловени. След като ги хванем, ще изнесем информация по случая, заяви Цветанов. Министърът обеща, че сегашното правителство няма да позволим да се появи нов престъпник от такъв калибър, и апелира всички органи и институции да се включат в борбата с престъпността.

Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна никога не е изпускал контрола върху организираната престъпност, но този път е бил облечен във власт. Знае се и чисто приятелската връзка между Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и Надежда Михайлова, припомни Цветанов. България има изключително добри специалисти и българските служители не отстъпват на професионализма на своите колеги от Европол, каза вътрешният министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
3495 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ваня

2012.06.01 | 08:55

12
Браво на нашето правителство.Дано пак съдии,прокурори и производните им не ни се подиграят на нас нормалните,ако пак ги пуснат самите те да им излежат присъдите.От съдебната зала направо да им слагат прангите,в единична килия без право на разходка,само там,никакви контакти.Нека видят изчадиата,но това ще им бъде твърде малко.ПРИВЕТСТВАМ ЦВЕТАНОВ И ЧЕСТНИТЕ ЧЕНГЕТА,КОИТО са останали за да заживеем малко по-спокойно.Живи и здрави да сте.

2012.06.01 | 08:54

11
дали и ББ няма някаква връзка все пак беше толкова време шеф на МВР
Читател

2012.06.01 | 08:54

10
Браво на вътрешния министър Цветанов и на цялото правителство,този път управляващите ни наистина правят много положителни неща.
ха

2012.06.01 | 08:54

9
а пък вие сега сякаш не покровителствате престъпниците,крадеца вика дръжте крадеца...
безпартиен

2012.06.01 | 08:54

8
Ясно е, че над Брендо е имало политически чадър ! А министър Цветанов може да се осведоми за този чадър през периода 2001-2005 г. от извора, както се казва. Просто да попита настоящия премиер, който тогава беше главен секретар на МВР :) Или Цветанов вярва, че Брендо е действал само преди 2001 и след 2005 година ?
абв

2012.06.01 | 08:54

7
По делата ги съдете... може и да е пиар акция и реклама, но от мен имат едно голям БРАВО. Вече думата е на съдът и големите пари, дано съдията е не подкупен.

2012.06.01 | 08:53

6
Никога вече БСП......Българската мафия
Xax0

2012.06.01 | 08:53

5
Ха-ха, явно Брендо не се е отчитал на сегашното правителство с комисионни и стана неудобен, колко други има като него, дето властта изобщо не ги закача-А ЗАЩО ЛИ ДРУГИ СА НЕДОСЕГАЕМИ?!

2012.06.01 | 08:53

4
Добре че е бил Брендо. Иначе Коза Ностра как ще се снабдява с кока? Сега сигурно им е умрял кокаиновия бизнес. Цецооооооооу, спри да друсаш, че не съм чувал по-големи простотии твоите.
777

2012.06.01 | 08:53

3
Четете исе възхищавайте на простотиите на ТЪПОГЛАВИЯ ЦВЕТАНОВ.Той явно си мисли че Българския народ етолкова прост като самия него зада му повярват на простотиите.Както казва хахо какво ще правят сега МАФИОТИТЕ като го няма Брендо те ще затънат в МИЗЕРИЯ от недоимак на дрога.Как може даси толкова прост бе Цветанов и да приказваш такива простотии.Мислишли че като хвърляш прах в оте на хоратаи трябва всички по команда както си свикнал да ти вярваме.И нещо друго по важно за всички от ГЕРБ мислители че на вас ще ви се размини наказанието за всички тормози и издевателства които правите с Българския народ когато паднете от власт защото това щесе случи няма значение кога щее.Щом вие нямахте смелоста и доблеста да го направите с всички които управляваха преди вас а те го заслужаваха вярвайте А ВИЕ ДОЙДОХТЕ НА ВЛАСТ ТОЧНО С ТАЗИСИ ПЛАТФОРМА но ни излъгахте .Как няма да излъжите та вие още продължавате да лъжите че все някой друг вие виновен за всичко.Вие не започнахте разследване на предишните власт имащи защото и вие като тях се заплетохте в корупции и далавери от всякакво естество и само ни залъгвате с простотиятаси и некъдърностаси.Когато тъпия Борисов ни заплашва че ще подаде оставка а не го прави това мисля че му се вика един голям БЛЪФ.Така че ние НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ ИЗКЛЮЧВАМ МАНГАЛИТЕ СМЕ ГО ИГРАЛИ ТОЗИ ФИЛМ Г-Н Борисов.Така че г-н Борисов както казва БЕЗПАРТИЕН само през 2001 и след 2005 ли Брендо е бил наркопласьор защото през тези четири години вие бяхте главен секретар на МВРи ако е бил такъв защо вие не направихте нещо за неговото залавяне тогава аз ще ви кажа защо защото всички сте замесини в далаверите на МАФИЯТА в България.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини