Социолог: БСП стана по-търсен партньор

  • 26 август 2021 15:28

  • 864
  • 1
Социолог: БСП стана по-търсен партньор
© Булфото архив

Има спад в доверието към „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, дължащ се в невъзможността на партията да състави правителство в първи мандат. В същото време БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бележи ръст сред анкетираните избиратели от „Алфа Рисърч“.

В момента социологическата агенция провежда проучване за електоралните нагласи и очаквания при евентуални нови избори тази есен, чиито резултати ще станат ясни в началото на септември. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е беше ощетена и на двата избора, които тази година се проведоха, коментира пред БНР социологът Павел Вълчев.

Проучване: ИТН се срива

На 4 април възрастните избиратели се опасяваха от COVID-19, а на 11 юли – от машинното гласуване. В момента се забелязва мобилизация сред „червения“ електорат, която се дължи и на провежданата политика. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е стана по-търсен партньор. При „Изправи се, БГ. Ние идваме“ и „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ няма съществени промени. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в също запазват нивата си на доверие. За други партии в бъдещия парламент е рано да се говори. Ако изборите не са „2 в 1“, хронологически първо ще са президентските, а след това – парламентарните, отбеляза Вълчев.

„Избори „2 в 1“ е по-добър вариант. Най-печеливш от тях ще са гражданите, защото в противен случай ще им се наложи да отидат няколко пъти до избирателните секции, смята той.

"Освен това с два избора в една дата избирателната активност може да е по-висока. А и ще могат да се постигнат финансови икономии. Шансовете за съставяне на правителство в рамките на третия мандат, който президентът ще връчи утре, са изключително слаби. Основание за такива очаквания са заявените позиции от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ИТН. Има заявки, ще се положат усилия, но математически не е възможно да бъде избрано правителство, обясни още социологът.

Мая Йорданова
864 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.08.26 | 16:51

1
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

Добави коментар

Водещи новини