Министър Панайотов разговаря със сенатори от Конгреса на САЩ

  • 26 август 2021 12:41

  • 579
  • 1
Министър Панайотов разговаря със сенатори от Конгреса на САЩ
© Булфото (архив)

Министърът на отбраната на Рeпублика България Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска проведе среща с делегация от 6 сенатори от Конгреса на САЩ, ръководена от сенатор Ричард Шелби.

В срещата, която се проведе на 24 август в рамките на визитата на представителите на Конгреса на САЩ в нашата страна, участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Сенатори от Конгреса на САЩ са били на посещение у нас

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси от двустранното сътрудничество в областта на отбраната. Министър Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска отбеляза, че изпълнението на дейностите от взаимен интерес допринася за изграждането на дългосрочно и ползотворно взаимодействие между отбранителните институции и въоръжените сили на България и САЩ, както на двустранна основа, така и в рамките на общите усилия за разширяване и засилване на способностите на НАТО. В този контекст бе изказана признателност за подкрепата от страна на САЩ за модернизацията и повишаването на оперативните способности на Българката армия. Изразена бе надежда, че САЩ ще увеличат помощта за българските въоръжени сили.

Сенатор Шелби отбеляза последователната политика и постигнатия напредък в редица сфери на сътрудничеството с България в областта на отбраната и отбеляза готовността на американската страна да продължава да съдейства на Министерството на отбраната. В края на разговора бе потвърдено желанието на двете страни да продължат да търсят възможности за надграждане и развитие на съвместните инициативи, включително в рамките на Стратегическия диалог между България и САЩ в сферата на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
579 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.26 | 14:48

1
Да връщаме Бойко, че тези ще фалират държавата

Добави коментар

Водещи новини