Николай Младенов става част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика

  • 24 август 2021 13:21

  • 1046
  • 6
Николай Младенов става част от Вашингтонския институт за близкоизточна политика
© Фейсбук

Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 се присъединява към Вашингтонския институт за близкоизточна политика. Самият Младенов, който беше специален пратеник на ООН за Близкия Изток потвърди информацията с пост във Фейсбук.

Вашингтонският институт за близкоизточна политика е най-силната тинк-танк организация, която представлява интересите на мощното израелско лоби в американската външна политика.

Николай Младенов: В Афганистан са необходими ясни мониторингови механизми отвън

Ключов член на екипа на Вашингтонския институт бе Майкъл Херцог, но бе назначен за посланик на Израел в САЩ. Във Вашингтонския институт българинът ще се присъедини към екип от експерти в рамките на проекта „Корет“ за арабско-израелски отношения, сред които са имена като бившия служител на Държавния департамент Дейвид Маковски и посланик Денис Рос, бивш специален пратеник за Близкия изток.

„Развълнувани сме, че Николай се присъедини към Института като наш заслужен гостуващ сътрудник. Благодарение на своята сензитивност и креативност, той е рядко срещан международен дипломат, който печели високи оценки и изразено доверие както от израелците, така и от палестинците. В момент, когато Вашингтон се бори как да предотврати по-нататъшното насилие и да насърчи мирната дипломация след неотдавнашния конфликт между "Хамас" и Израел, неговите идеи и прозрения със сигурност ще бъдат високо ценени“, казва изпълнителният директор на института Робърт Сатлоф.

Наградиха Николай Младенов с най-високия орден на Палестина

В страницата на института се припомня кариерата на Младенов, която включва постове като министър на външните работи и министър на отбраната на България и депутатско място в Европейския парламент. През 2013 г. Младенов бе назначен за представител на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и ръководител на мисията на ООН в Ирак. През 2015 г. той бе изпратен в Йерусалим като координатор на ООН по близкоизточния мирен процес, където изкара 5-годишен мандат и игра решаваща роля в процеса по намаляване на насилието между Израел и "Хамас", припомнят още на страницата на института във Вашингтон.

Припомняме негово телевизионно участие: 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1046 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.08.24 | 17:24

6
еврейски работи

2021.08.24 | 13:50

1
Всеки средно интелигентен човек, който се е предоставил на Сорос има прилична кариера. Дръжте го настрана от БГ политиката.
да бе

2021.08.24 | 14:19

5
племенникът на другаря Петър Младенов, десетилетният външен министър на другаря Тодор Живков е "средно интелигентен човек". Аре стига ни разсмивахте искандерите.

2021.08.24 | 13:55

2
И аз така чух една съседка да разказва, че чула двама да си говорят, че може би е така.
Обикновена Пунта Мара

2021.08.24 | 14:02

3
Е, и?!
Еми...

2021.08.24 | 14:18

4
Учат ги как да връзват морски възли за шасита на реактивни самолети.

Добави коментар

Водещи новини