Нинова: Всички ограничителни мерки да вървят заедно с компенсации на засегнатите

  • 20 август 2021 11:43

  • 1385
  • 5
Нинова: Всички ограничителни мерки да вървят заедно с компенсации на засегнатите
© Bulphoto, архив

Всички ограничителни мерки да вървят заедно с компенсации на засегнатите. Предлагаме по една минимална заплата за самоосигуряващите се лица. Това се посочва в пост във фейсбук на лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

"Служебният министър на здравеопазването започва да налага ограничителни мерки заради настъпващата ковид вълна. Специалистите преценяват дали те са наложителни. Ние настояваме всички ограничения да бъдат въвеждани едновременно с мерки за компенсации на засегнатите лица. Първите стъпки на кабинета касаят културни мероприятия, кина, театри и др. В тази сфера има най-много самоосигуряващи се лица. За тях правителството не предвижда никаква подкрепа, включително във внесената актуализация на бюджета", отбелязва тя. 

И напомня, че още през ноември 2020 г. при управление на Борисов, ние предложихме да им се осигури по една минимална заплата.

Регистрираната безработица е достигнала своята най-ниска стойност от 4.96 процента

"И днес сме последователни и принципни, независимо какво правителство управлява. Ще направим такова предложение между първо и второ четене на закона за бюджета. Над 200 000 са самоосигуряващи се и самонаети в България. Тези хора не трябва да бъдат изоставяни сами в кризата", казва още Нинова. 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1385 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ХХХ

2021.08.20 | 13:29

4
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.08.20 | 14:33

5
ДИАНА ДЪРВАРОВА- ИЗРУСЕНА ПО РОЖДЕНИЕ ЧЕРНА ЦИГАНКА.ОТ ОБЩ ДОСПАТ Е СЕЛО НА ГРАНИЦАТА.ПРОИЗХОД - БАЩА ЦЪРЕН ЦИГАНИН-МАЙКА РУСА ГНУСНА ПОМАКИНЯ.ВЕНЦИТЕ И СА ПО ЧЕРНИ ОТ АСВАЛТ.БОКЛУК И ПОЛОВИНА НО ВЪВ ФЕЙСА СЕ ПЕРЧИ.

2021.08.20 | 12:08

2
За какво ни е правителство, което ни транспонира външни директиви, които ние плащаме? Махнете ги, правителство и парламент, очевидно нищо не решават, а трябва да ги издържаме с 15 хил. лв заплата на месец. Скъпичко е за цирк.
Izbori@ do dupka.com

2021.08.20 | 12:19

3
A i ne e smeshno...

2021.08.20 | 12:00

1
Никакви мерки. Отменете извънредното положение.

Добави коментар

Водещи новини