Вежди Рашидов иска 30 млн. лв. допълнително от Бюджет 2013

  • 28 май 2012 08:34

  • 575
  • 0
Вежди Рашидов иска 30 млн. лв. допълнително от Бюджет 2013
©

30 млн. лв. повече ще поиска Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко за бюджета на Министерството на културата за следващата година. Това ще позволи повишаването на заплатите с 30% на служителите, изчисли пред БТВ министърът.

Нямаше никой куража да промени начина на заплащането в театрите. Сега върху всеки закупен билет се получава субсидия. Приходите остават в театъра, а не ги прибира държавата, похвали се Рашидов. Откупките на общините и спонсорствата също остават в театрите. Така повишиха и броя на представленията – в Пловдив от 6, станаха 30, припомни министърът. Той отрече това да доведе до вдигането на сцена на халтури. Където има крясъци няма изкуство, категоричен е министърът.

Културата е скъпо струващо изкуство, а не хоби. Парите за кино ще бъдат насочвани към младите хора и доказателството е успеха на „Мисия Лондон“, „Тилт“ и „Love.net“.

По отношение на заплатите на библиотекарите Рашидов припомни, че една част от библиотеките са общински, малка част държавни и единствената библиотека, за която отговаря пряко Министерството на културата е Народната библиотека.

Последвайте канала на

Novini.bg
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини