Защо България си причини от нищо нещо?

  • 19 август 2021 08:33

  • 3786
  • 10
© Кадър Нова телевизия

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на правителство. След два дни разговори с основните партии, все още не е ясно кога отново ще се завърти парламентарната рулетка. На масата остават призивите за изглаждане на различията, за да се стигне до редовно правителство дори с живот от едва няколко месеца.

Ще се намери ли компромис за съставяне на правителство или ни очакват нови избори-коментираха политологът Цветанка Андреева и социологът Първан Симеонов в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия.

 

„След снощното изявление на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в нещата стават все по-ясни. Той категорично обяви, че ИТН ще бъде позиция, което означава че няма да участват в какъвто и да е кабинет”, каза Цветанка Андреева.

Слави няма да подкрепи кабинет с третия мандат и обяви: ИТН ще бъде конструктивна опозиция, уважаеми управляващи

„Вероятно има още варианти за ходове и теоретично има време да бъде създадено и изградено едно макар и временно правителство. Реалността обаче все повече сочи, че се отива на следващи избори”, допълни тя.

„България си причини от нищо нещо.

Имаше ясен протест, ясно мнозинство за промяна. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в приключи един цял етап от историята. Имаше готов прототип какво правителство да се създаде – служебното го показа, беше харесано, произведе разни звезди като Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и накрая някак си партиите на протеста се скараха”, коментира Първан Симеонов.

По думите това, което се случва в момента, е абсурдно, защото „при ясна политическа ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на, при готова чернова за правителство, България отива към нови избори”.

„На всичкото отгоре има опити тези избори да не са 2 в 1, т.е. ще трябва да обясним на народа, че трябва да ходи два или три пъти на избори с обяснението, че машините не могат. Според мен те ще могат. Идеята им беше да направят нещата по-лесни, а не да е по-трудно. Ако сега някой се яви и обясни на хората, че заради машините трябва да ходят да гласуват два пъти, ме е страх какви резултати и каква активност ще има на тези избори”, каза още Симеонов. И допълни: „Някои партии се надяват да има правителство, но има партии, които са наясно, че вече се върви към избори и казват, че ще направят всичко възможно, само и само да не е тяхна вината”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3786 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.08.19 | 09:59

4
Първан Симеонов - "Имаше ясен протест". - НЯМАШЕ протест първане! Имаше ШОУ ! Организирано ! И , вероятно , добре платено. Една работеща държава , я превърнахме в едно нищо ! Само за няколко месеца. Сега ще ни трябват години да се върнем на нивото от преди 04.04.2021г.
гер.берастка пла.тена по.мия

2021.08.19 | 10:50

10
ква работеща държава бе урод гнусен... България е най-бед.ната, най-болната, ама за сметка на това най-корум.пираната страна в ЕС... бих написал дълъг пост, ама за кво като ти си един трол мизерен взел там пари от гер.берастката пап.лач да троли копи/пейст едно и също

2021.08.19 | 10:46

9
За съжаление , мисленето е малко трудно занимание за някои Българи.

2021.08.19 | 10:15

6
ЩОТО НЯКОЙ ЯЙНА ЕДНИ СТУДЕНТИ, СТИСНА ЮМРУК И МУТРИТЕ ВЗЕХА ДА ВИКАТ МУТРИ ВЪН, А БЪЛГАРИНЪТ СЕ ОКАЗА НЕМИСЛЕЩ
ИЛИЯ БУРЕВЕСТНИКОВ

2021.08.19 | 10:32

8
КГБ, ЦРУ, ГРУ, МИ-6, МОСАД, КГБ, ЦРУ, ГРУ, МИ-6, МОСАД, П С Е Т А.... :)
ЯСТРЕБОВСКИ

2021.08.19 | 10:28

7
АМИ ЗАЩОТО СТЕ: ГАВНО, БАКЛУК, ГАВНО, БАКЛУК.... ДО ПОСЛЕДНИЯ ОТ 5 МИЛИОНА :)
.

2021.08.19 | 10:14

5
Как защо?? Защото обичаме садо-мазо!

2021.08.19 | 09:42

3
Първане, ти нормален ли си? Каква звезда е Петков, българска или канадска?
Знаем и имената

2021.08.19 | 08:50

1
Ot нищо нещо си го причини Пеевски. От един посредствен човек се превърна в най-масовия обществен крадец.

2021.08.19 | 08:51

2
Софиянски, Румен Вълка, Митко Каратиста, Борисов, Влади Горанов, Ганчев, ПСТ Груп...

Добави коментар

Водещи новини