Актуализацията на бюджета изглежда все по-трудно постижима

  • 17 август 2021 15:50

  • 879
  • 0
Актуализацията на бюджета изглежда все по-трудно постижима
© Булфото архив

След КСНС актуализацията на бюджета изглежда все по-трудно постижима. Политическите сили са на принципно различни позиции, а експертната оценка отстъпва на политическия интерес.

В същото време, според експерти, няма гаранции, че без актуализация бюджетът би могъл да издържи до нови парламентарни избори. А страната ни вече е въвлечена в четвъртата пандемична вълна, инфлацията расте, бежанският натиск се усилва, а бизнесът и гражданите имат нужда от подкрепа.

Румен Радев след КСНС: Въпреки проведените дискусии днес не постигнахме консенсус

Икономистът от БАН доц. Григор Сарийски коментира пред БНР, че това, което се наблюдава, е "караница кой да носи чувалчето на Дядо Мраз".

"Служебното правителство има интерес то да бъде това, което раздава надбавките. Партиите от т.нар. статукво нямат интерес това нещо да мине сега, а евентуално при формирано нова правителство, в което да имат участие. Това е основният конфликт в момента. Предстоят нови избори и всяка една от партиите се стреми да бъде по-популярна. От това са продиктувани и действията на служебното правителство", посочва икономистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини