ИТН: "Марица-изток" трябва да остане енергийното сърце на България

  • 17 август 2021 15:20

  • 1849
  • 1
ИТН: "Марица-изток" трябва да остане енергийното сърце на България
© Булфото архив

Комплексът "Марица-изток" е енергийно сърце на България и трябва да остане такова. За да се случи това, трябва всеки един от нас да продължи да работи в интерес и за защита на българската енергетика, но да е прозрачно и при ясни условия. Това се посочва в позиция на енергийния експерт и депутат от "Има такъв народИван Хиновски.

По думите му в момента българската енергетика се намира в безпрецедентна ситуация.

Уволненият зам.-енергиен министър за скъпия ток: Следете пътя на парите и кой печели от стрес и хаос в държавата

"Изразяваме нашето категорично несъгласие с факта, че едни или други лица или политически партии правят PR кампания от комплекс "Марица-изток" за сметка на миньори, енергетици и жителите на Стара Загора и региона", казва той.

По думите му "Марица-изток" е от огромно значение за енергийната независимост на България и е част от стратегическите обекти за националната сигурност. Ние подкрепяме и ще работим за това да има ясни позиции и правила, за да се извърши един плавен преход в комплекса, без това да се отрази негативно на работещите миньори, енергетици и на енергийната сигурност на България, са казва още в позицията. Всичко, което е законно и не противоречи на ангажиментите, които е поела България към ЕС, ще бъде направено, за да работят централите и да се създадат условия за инвестиции в региона, пише Хиновски.

Депутатът заявява, че той и колегите му ще отстояват интересите на всички миньори, енергетици, жители на Стара Загора и региона, както и на гражданите на Република България за един справедлив и плавен преход към декарбонизация с хоризонт 2050 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bbb

2021.08.17 | 15:56

1
Дърт некомпетентен Продажен хомосексуалист

Добави коментар

Водещи новини