Контрера: Застрашена е сигурността на България и е крайно време армията да бъде изпратена на границата!

  • 17 август 2021 11:00

  • 1567
  • 1
Контрера: Застрашена е сигурността на България и е крайно време армията да бъде изпратена на границата!
© Булфото (архив)

Застрашена е националната сигурност на България и е крайно време армията да бъде изпратена на границата.  Докато „партиите на протеста“ продължават да се борят за кокала, стотици хиляди млади мъже от Афганистан приближават границата ни, заяви общинският съветник от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1543

Нима толкова бързо забравихме нападенията, изнасилванията, грабежите и убийствата при предишното нашествие 2015-2016 година? От месеци ние от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа предупреждаваме какво предстои. Пускахме писма и до служебното правителство и до президента, но без никаква реакция от тяхна страна. Едва сега, когато талибаните превзеха изцяло Афганистан и целият свят видя грозните кадри от летището в Кабул, „новите политици“ решиха да си поговорят по темата на КСНС. И точно и единствено това направиха – „поговориха“ си. Между другото. Просто отчетоха, че идва мигрантска вълна – без никакво решение как ще бъде спряна. Без пътна карта как държавата да реагира. Без никакви дипломатически действия на ниво ЕС или Турция. А вече дори Германия, която преди шест години ги призоваваше с „Добре дошли“, заяви, че ще връща мигрантите в държавите им.

Джамбазки към КСНС: Нулев мигрантски натиск и незабавно приемане на доброволните отряди към МВР!

За новите политически светила у нас обаче явно са важни други неща, но не и сигурността на българските граждани. А вече е късно. Ако не искате да чуете нас, то поне чуйте анализаторите, които го казват в прав текст – от Афганистан пристигат единствено и само млади мъже. От там майки с деца не идват, както не са идвали и при предишната вълна. Ако сега не изпратите армията на границата и не започнете категорични действия на ниво ЕС, ще превърнете България в мигрантския лагер на Европа.

КСНС по тези въпроси се оказа ялов, половинчат и безсмислен. А държавата и обществото се нуждаят от бързи и ефикасни мерки за противодействие на мигрантското нашествие и трафика на хора.

Припомняме Ви какво написа вчера във своята Фейсбук страница общинският съветник от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера:

Според мен армията незабавно трябва да бъде пратена на границата. Слушам, че имало готовност. Въпросът е да не се чака масите от нелегални имигранти да тръгнат, а да се действа превантивно. Дори вече май сме позакъснели. Най-логичното е войската веднага да бъде пратена на границата, за да помага на Гранична полиция и Жандармерията. Трябва да е ясно, че МВР само няма да се справи – границата ни с Турция е дълга, минава през пресечен терен на доста места и е трудна за охрана. Не бива да подценяваме и риска от прехвърляне на нелегални имигранти и през гръцкия участък.

Чух, че преградното съоръжение, оградата била дефектирала на места. Ако това е така – поправете я. Министерски съвет следва да направи оценка чрез областните управители и да осигури средствата. Незабавно. Идва есенно-зимния сезон, който е крайно неподходящ за тази дейност. Интересното е, ако има повреди по съоръжението, защо МВР и областните управители спаха цяло лято и не се взеха мерки. Може би не им е важно.

Джамбазки за мигрантския натиск: Западните ни съюзници започнаха тази авантюра в Афганистан

Ситуацията в Харманли и напливът от нелегални имигранти в центъра за регистрация и настаняване повдига и темата мигрантите и центровете. Отдавна призовавам съществуващите да станат от затворен тип, а не нелегалните да щъкат където им скимне и да тормозят българските граждани. Нещо повече – центровете в София трябва да бъдат затворени до един и преместени възможно най-близо до границата. Повтарям – задължително от затворен тип, а не сегашния модел на разграден дом и спалня за сметка на българския данъкоплатец.

В тази връзка е и въпросът за репатрирането обратно на всички нелегални имигранти. Бързо и ефективно, а не мотане с месеци. България трябва да възприеме позиция за нулева миграция и да бъде ясно, че нито един, минал незаконно границата, няма как да остане тук, в България. В противен случай рискът да се превърнем в един голям бежански лагер е много голям. Не мисля, че волята на мнозинството българи е политика на отворени граници, напротив.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1567 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2021.08.20 | 07:06

1
БЕЖАНЦИ ЛИ , НЕ ТОВА СА ПО СКОРО ПРАТЕНИЦИ НА ИСЛЯМСКИТЕ ВОДАЧИ ЗА ИСЛЯМИЗИРАНЕ НА ЕВРОПА , ПРИМЕР Е ГЕРМАНИЯ ГР, ДУИЗБУРГ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини