Георги Кадиев: Никой не може да състави правителство сам

  • 15 август 2021 11:48

  • 1285
  • 4
Георги Кадиев: Никой не може да състави правителство сам
© Булфото, архив

Един-единствен проблем има според мен пред съставяне на правителство – его. Ако политиците си преглътнат егото, няма да имаме проблем да съставим правителство. Работещата форма е коалиционно споразумение. Трябва да бъде обща отговорност, общ мандат и обща програма за изпълнение. Това мнение изрази народният представител от ПГ на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в по БНР.

По думите му няма значение на кого ще бъде даден третият мандат, защото всички ще се опитат да направят така, че да върнат ИТН на масата на преговорите и да се достигне общо споразумение. „Никой не може да състави правителство сам – единственото решение е да седнем и да работим заедно“, смята Кадиев.  

„За нас няма абсолютно никакво значение кой ще получи мандата, той има церемониална стойност. Президентът решава на кого да го даде“, подчерта той.

Депутатът от ПГ на левицата изрази още и мнението, че е нужно да има стабилност при евентуално съставяне на правителство; подписване на споразумение -  партиите с подписа си да са застанали зад конкретни политики.

От ИБГНИ искат още във вторник комисия по бюджет

Кадиев коментира още, че ИТН са нова партия и им е нужно време да разберат, че с техния резултат, единственият вариант е коалиционно споразумение.

По думите му актуализация на бюджета е необходима заради настъпилата инфлация. Той припомни увеличението на тока и необходимостта от преизчисляването на пенсиите. По думите му компенсация на инфлацията може да се случи именно чрез актуализация на бюджета.

„Ако искаме да работи парламента и да се направи всичко необходимо, трябва да седнат партиите отново на масата на преговорите“, категоричен бе Кадиев.

Във връзка с Плана за възстановяване той засегна и темата за комплекса „Марица-Изток“, като по думите му е нужно да се преговаря с Брюксел за удължаване на срока за затваряне на комплекса. Той припомни, че доходите на голяма част от жителите на Стара Загора са свързани с „Марица-Изток“, а в комплекса са заети хора от четири области. Кадиев е категоричен, че скорошното му затваряне ще се отрази с напускането на млади хора и ще доведе до обезлюдяване на региона

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1285 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Драган

2021.08.15 | 16:39

4
Прав сте, но някой не могат да четат, а други си имат сценаристи и всички са еднолични селяндури от Учин дол, или от Банкя.
Уф

2021.08.15 | 11:58

1
От еднолично управление ориентирано към Европа и САЩ отиваме към еднолично управление ориентирано къв Русия.Виновен е един а ИТН са само изпълнители. Поздрави на гласувалите за тях.Дано сте разбрали нещо между две напивния.Вие доведохте до този хаос.
ISTORIK

2021.08.15 | 14:18

3
Сега остана да сменят и патриарха, понеже имаше контакти с Бойко Борисов. А Бойко Рашков с критиките към църквата вероятноо иска да стане митрополит...И без това от край време Държавна сигурност се настанява в църквата

2021.08.15 | 12:02

2
това, което разбрахме е, че изчегъртването трябва да продължи докрай. Наесен - Радев президент за още един мандат, а утре - бюджет, споразумение за смяна на гешев и за избори през май догодина, а дотогава - със сегашния кабинет. И чегърт, чегърт, чегърт.

Добави коментар

Водещи новини