Янев: До момента пожарите са овладени

  • 13 август 2021 13:29

  • 726
  • 3
Янев: До момента пожарите са овладени
© Булфото (архив)

До момента пожарите са овладени, като към днешна дата единственият е в района на Югово. Там са съсредоточени усилията, включително и летателната техника ще работи там на терен. Това отговори служебният министър-председател Стефан Янев по време на днешния парламентарен контрол на въпрос относно борбата срещу горските пожари.

Горският пожар, който възникна вчера в борова гора край родопското село Югово, вече е на площ от 100 дка, съобщиха по-рано през деня от Регионалната дирекция на противопожарната охрана в Пловдив. Продължават опитите за локализирането му, като за целта на място са екипи на пожарните от Асеновград, Лъки, Чепеларе и Смолян.

В помощ на пожарникарите са 12 служители на горското стопанство със седем висопроходими автомобила, осем доброволци са разпределени по двата фронта на пожара. Вчера в гасенето се включи и хеликоптер на 24 авиационна база - Крумово, като се очаква и днес да продължи обливането на терена с вода от въздуха.

Служебният премиер припомни, че на съвещание на Министерския съвет са се предприели незабавни мерки както по отношение и на провеждане на координацията, инструктажите, така и по отношение на селскостопанската дейност. Според Янев в горещото време пожарите започват именно поради такъв тип човешка дейност. Към този етап ситуацията е овладяна, добави той.

Продължава битката с пожара над родопското село Югово

Константин Тодоров
726 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
цв

2021.08.13 | 14:07

1
а мигрантите,а хаоса в държавата,който си режисирахте,а скока на цените на всичко,какво сте овладяли,ще докарате държава до колапс-и икономика,и здравеопазване и всичко
ЕЛЕКТPА

2021.08.13 | 14:45

2
Тоя Каунски кретен е най добре, уреди децата си на тлъсти държавни хранилки, и сега пляска с ръце и се прави на важен...
ПАРТЕНКОВ

2021.08.13 | 15:07

3
ДОКЛАДВАМ: ДО 12Ч ДНЕС ПОЖАРИТЕ БЯХА ОВЛАДЯНИ! КЪМ 12.30Ч ОБАЧЕ ГИ РАЗВЛАДЯХМЕ И СЕГА СЕ ВИХРЯТ НАВОЛЯ!

Добави коментар

Водещи новини