Янев проговори за социално напрежение наесен; обяви, че ситуацията с пожарите е овладяна

  • 12 август 2021 10:35

  • 1400
  • 3
© Булфото (архив)

Ситуацията с пожарите в България е овладяна към момента, каза служебният премиер Стефан Янев в началото на заседанието на кабинета.

Той допълни, че има няколко огнища, които са под контрол на съответните органите. Янев подчерта, че температурите са екстремни и призова хората да бъдат бдителни в стопанските и битовите си дейности, за да не създават нови условия за пожари.

От три страни е локализиран пожарът при селата Фролош и Ваксево

Янев съобщи, че снощи българският екип от пожарникари, които се включиха в гасенето на огнища в Република Северна Македония /РСМ/, се е върнал в страната с успешно изпълнена мисия.

От името на премиера на РСМ Зоран Заев Янев изрази благодарността на съседката ни не само към пожарникарите, но и към българския народ за оказаната съпричастност.

Служебният премиер призова Народното събрание да намери време и възможност да дебатира необходимостта от актуализация на бюджетите на държавата, на НЗОК и на ДОО.

По думите му без такава актуализация в следващите месеци, до края на годината, ще бъде особено трудно, в условията на задаващата се здравна криза, да се прилагат необходимите мерки от държавата към бизнеса, стопанската инициатива на гражданите, здравната и социалната системи.

Антон Кутев: След август пари няма

За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно народните представите да имат предвид желанията на хората, които са ги пратили в парламента за предвидимост и адекватност в ситуацията, допълни премиерът.

Радина Лазарова
1400 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.08.12 | 11:14

1
престъпника Румен Радев, кога ще бъде съден?
ЕЛЕКТPА

2021.08.12 | 11:47

2
Тоя глупак сега ли се сети, че Кауна Радеф го насади на пачи яйца. Нали оправи децата си на добре платени държавни хранилки, сега да да мълчи и да козирува...
ШИБАМ ПЛАТЕНИ БСПДИРАСТИ

2021.08.12 | 11:54

3
Кауни и Костинбродски брантии, от Дай България, че е пълно с БСПелерасти там

Добави коментар

Водещи новини