Ще има нов Председателски съвет в НС днес

  • 11 август 2021 09:11

  • 2001
  • 4
© Novini.bg

Вече сме на ръба на конституционна криза, коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, след заседание на Председателския съвет на парламента.

Тя посочи, че по-късно - в 11.30 часа, ще има нов Председателски съвет, за да помислят отново дали парламентът следва да удостовери със свое решение дали приема или не волеизлиянието на кандидата за министър-председател Пламен Николов.

Пламен Николов обяви личните причини, поради които отказва да бъде премиер

Атанасова посочи, че досега не е имало такъв прецедент. Жалко е, че всички заявки за рестарт на държавността и връщане на парламентаризма просто бяха едни голи предизборни слогани. Всеки прави каквото си реши дори на ръба на Конституцията и закона. Никой не може да бъде задължен да стане министър-председател, но това не беше коректното и отговорно поведение спрямо държавата ни, коментира тя.

Тя отбеляза, че е имало случаи на подаване на оставка на министър-председател, от министри, от народни представител, включително и от председатели на парламента. В някои от случаите Конституцията е категорична и следва своя ход и процедура, в други от случаите не се води дебат, оставката се съобщава и направо се гласува, но винаги съгласно Конституцията и правилника парламентът има някакъв акт, който издава, посочи тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС постави въпроса и какъв акт ще последва от президентството. Според нея това волеизявление може да доведе до нов указ, с който президентът да ни уведоми, че кандидатът е оттеглил своето желание да бъде министър-председател и мандатът не може да бъде изпълнен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2001 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Деси Тупика

2021.08.11 | 09:29

1
Проста дуловска маймуна, хранена с тиквено семе, защо ни занимавате с нея, Станислав и тиквата?

2021.08.11 | 10:07

4
Какво против имаш Дулово,фитке?

2021.08.11 | 09:55

3
Изключително гадна, мазна, крива глава има тази простовата женица.....

2021.08.11 | 09:33

2
А макяти е много убава, шиба се с мангали само

Добави коментар

Водещи новини