Доц. Христев: Кабинетът на ИТН не би трябвало да бъде гласуван по същество

  • 10 август 2021 17:56

  • 1471
  • 4
Доц. Христев: Кабинетът на ИТН не би трябвало да бъде гласуван по същество
© БТВ

Не може да се провежда гласуване по лице, което е оттеглило кандидатурата си. Би следвало председателят на парламента да констатира този акт и процедурата да продължи нататък. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ преподавателят по международно наказателно право доц. Христо Христев, след като стана ясно, че номинираният за министър-председател от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Пламен Николов ще оттегли кандидатурата си с волеизявление утре.

Би следвало да намерим изход от тази ситуация, да се види, че валидна кандидатура не е налице и Народното събрание да констатира този факт със свой акт, заяви доц. Христев.

Не би трябвало по същество да се гласува неговата кандидатура. Няма как да се гласува и състав на Министерски съвет, след като не е гласувана кандидатурата на неговия министър-председател, каза още експертът.

По-рано днес лидерът на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Слави Трифонов направи изявление, че няма да внесе за гласуване излъчения проектокабинет с министър-председател Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее. Трифонов нападна протестните партии, като ги обвини в "предателство". Причината - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" обявиха, че няма да подкрепят предложения проектокабинет.

От "Дондуков" 2 разясниха какво следва за проектокабинета на ИТН

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1471 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Най-неграмотната,

2021.08.11 | 08:13

4
опростачена от 30г. седесарски упадък България, се напълни с доценти и професори.
Седесарската смрад

2021.08.11 | 08:12

3
в Парламента ще пречи за възстановяването на България и ще взима депутатски заплати за това.

2021.08.10 | 18:41

2
Доцента по наказателно право май е пропуснал конституционното право. Но явно и плагиата на ъчиндолския чакгаджия не е по-напред с мариЯла.
Еми...

2021.08.10 | 18:15

1
"Доц." Христо Христев е от най-плагиатския факултет на СУ, колко от дипломите и дисертациите му са преписани?

Добави коментар

Водещи новини