Търсят спонсори за "Софийски арсенал – музей на съвременно изкуство"

  • 09 август 2021 11:06

  • 701
  • 0
Търсят спонсори за "Софийски арсенал – музей на съвременно изкуство"
© Bulphoto

Министърът на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически взе участие в представянето на проекта за рехабилитация на музея "Софийски арсенал – музей на съвременно изкуство". Заедно с министъра на културата арх. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си той обясни, че целта е изкустовото да бъде финансирано по бизнес модел и да е "по умен и разумен начин", при който предприемачество и култура да вървят ръка за ръка.

Министър Минеков бе категоричен, че България трябва да положи повече, за да поощри своите млади таланти. 

"Това няма да е само галерия. Тук има възможност за камерни концерти, фестивали, конкорентна зала. На тавана има помещения, които са чудесни и за ателиета. Аз ще разговарям с бъдещия директор на Фонд "Култура" и ще настоявам една сума да бъде насочена като стипендия за подобен акт. Нека да започнем поне 3-годишна стипендия", коментира той пред медиите.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически пък се ангажира да води преговори с компании, които искат да инвестират "в бъдещето на тези млади хора".

Проф. Минеков към хората от културата: Защо мълчахте 12 години?

"Ще направим всички усилия, за да получим средства, за да можем да я възстановим", заяви още Минеков. 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини