Пеканов: Средствата по Плана за възстановяване не са застрашени

  • 05 август 2021 13:24

  • 548
  • 3
Пеканов: Средствата по Плана за възстановяване не са застрашени
© Булфото

Ако България изпрати в Европейската комисия проекта на Плана за възстановяване преди края на септември, няма да има опасност за плащанията през тази година, каза в минутите за парламентарен контрол вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Средствата по Националния план за възстановяване и устойчивост не са застрашени, ще започнем да ги получаваме, когато той е одобрен, каза Пеканов. Тече оптимизация на цялостната картина по проектоплана и съм готов на последващи дискусии. Министерският съвет в момента е трудно да предложи нови решения, защото те са в сферата на върховенството на закона и бъдещето на въглищните райони. Затова казах, че съм готов на дискусии какво може да се обещае и да се изпълнява, защото в Брюксел питат дали политическите партии са готови да се обвържат с нашите предложения, каза още вицепремиерът.

Допълнителни 170 млн. лв. за земеделие ще има в Националния план за възстановяване и устойчивост

Включените още 170 млн. лева в Плана в помощ на земеделието са буфер, каза Атанас Пеканов. Още не знаем точната стойност на парите, които ще получим по Плана за възстановяване. Те ще са в порядъка на 12.6 - 12.8 млрд. лева. Сумата зависи от спада на БВП и нивото на безработица, посочи Пеканов.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
548 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Диди

2021.08.05 | 15:05

3
Пари от Европа забрави. На крадци пари никой не дава.
ПУКАНОВ

2021.08.05 | 14:46

2
АЗ КАТО ПОСЛЕДНА ОСТАНАЛА МРАВКА ЩЕ ОПИТАМ ДА ПОДНЕСА НА ТЕПСИЯ СТОЛИЧНА ОБЩИНА - ЗА НАШИЯ ВОЖД МАНГАЛ ЛОСТОВ И НЕГОВИТЕ МЕСИИ ГНОМА И БОРЕТО МИЛЧЕВ! ДАНО УСПЕЯ, ЧЕ ДРУГИТЕ МРАВКИ ГИ РАЗКРИХА И ...
Нищоправец

2021.08.05 | 13:51

1
НЕКАДЪРНИК,ТЕ ТРЯБВАТ СЕГА И ВЕДНАГА.ПОСЛЕ И ДА ИМА ЩЕ ПОДГРЯВАШ МЪРТВЕЦ.ДОЛНИ ЧЕРВЕНИ УРОДИ.

Добави коментар

Водещи новини