Харизанов: КС не ги ли обяви половината ви въпроси за противоконституционни и колко па да е велик Илиев при това положение?

  • 04 август 2021 11:49

  • 2180
  • 1
Харизанов: КС не ги ли обяви половината ви въпроси за противоконституционни и колко па да е велик Илиев при това положение?
© © ilievlawoffice.com

Петър Илиев, вика, е страшен юрист и най-страшен конституционалист. Отдавна работи с нас и ни консултира, вика, лично той писа и формулира въпросите за референдума ни. Това коментира в пост във фейсбук политическият анализатор Георги Харизанов по повод кандидатурата на Илиев за министър на вътрешните работи в представения вчера проектокабинет на "Има такъв народ" (ИТН). 

"Прощавай, братчед, ама Конституционният съд не ги ли обяви половината ви въпроси за противоконституционни и колко па да е велик Петър Илиев при това положение?", попита реторично Харизанов. 

В първия представен кабинет на ИТН след изборите Илиев бе посочен като правосъден министър. Името му се спрагаше и за бъдещ премиер. Това пък породи спорове между партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и с двете от останалите формации в парламента, с които се водят разговори за подкрепа. 

 

„Тази страна се нуждае от дейстивия, при това незабавни“

В медийното пространство се заговори за това, че Илиев е близък до БСП, като е бил техен правен съветник. Появи се информация, че адвокатът е плагиатствал от своя колежка в правния факултет. Информацията обаче не е потвърдена, а от ИТН предупредиха, че всеки, който тиражира лъжи, ще понесе отговорността си. От изказвания на представители на ИТН става ясно, че те държат на експертността на Петър Илиев и не приемат съмненията за номинацията му. 

Междувременно пък Филип Станев изчете от парламентарната трибуна основните приоритети, около които, според него, има съгласие с трите партии, с които се водят разговори в парламента - "Изправи се БГ! Ние идваме", Демократична България и бсп за България. Цялата програма обаче не е официално представена.

Повече за това - вижте във видеото: 

Последвайте канала на

Novini.bg
2180 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.04 | 12:22

1
Тоя още от снимката си личи, че е мафиот.

Добави коментар

Водещи новини