Плевнелиев се поклони на гроба на Св. Кирил в Рим

  • 24 май 2012 20:04

  • 1468
  • 4
Плевнелиев се поклони на гроба на Св. Кирил в Рим
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се поклони на гроба на Св. Кирил в базиликата "Сан Клементе" в Рим.

В присъствието на държавния глава в храма беше отслужен молебен от Константийски епископ Антоний и духовници от Българската православна църква. Църковнославянски хор с български диригент изпълни православни песнопения. Духовната церемония за Деня на славянската писменост и българската култура завърши с изпълнение на "Върви народе възродени". В подземието на базиликата бяха дошли и българи, живеещи в Италия. Държавният глава честити празника и заяви, че с делото си светите братя Кирил и Методий са вдъхновители на съвременна, обединена Европа.

Държавният глава поднесе цветя и в базиликата "Санта Мария Маджоре", където Св. Кирил е представил и получил признание на славянските книги. Съветникът на президента проф. Кирил Топалов го заведе и до базиликата "Санта Праседе", където светите братя Кирил и Методий са отсядали при посещенията си в Рим.

В празника на българската култура държавният глава поднесе венец и на паметника на Иван Вазов. Тази вечер в българското посолство в Рим ще бъде даден прием за празника. Поканени са министри от италианския кабинет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1468 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
коко

2012.05.26 | 14:53

3
добре направил, ама стига с обиколките, хайде малко да се попруибере в негов3ата си държава, а
mima

2012.05.26 | 14:53

2
то не бяха обиколки, то не беше чудо
paro

2012.05.26 | 14:53

1
а засрами се вече с ексkурзиите бе, това са държавни пари

2012.05.27 | 00:53

4
ПРИБЕРИ СЕ ПРИ АЙШЕТО БЕ ТЮФЛЕК.САМО ХАРЧИШ ЧУЖДИ ПАРИ.СРАМА НЯМАШ ЛИ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини