Продължават разговорите за бъдещия кабинет

  • 29 юли 2021 06:16

  • 1145
  • 1
Продължават разговорите за бъдещия кабинет
© Булфото, архив

И днес продължават експертните разговори по приоритетите на бъдещо управление.

"Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" ще разговарят в парламента за борбата с корупцията, съдебната реформа и външната политика, в частност позицията за Република Северна Македония.

Д-р Първан Симеонов за novini.bg: Обществото ни иска правителство, а не нови избори за парламент

Това е поредната среща от серията разговори между експертите на различните формации, с които ИТН заяви, че ще преговаря. Миналата седмица бяха първите консултации между ръководствата на парламентарните групи за излагане визията за бъдещото управление на страната. На тях бяха поканени и ДПС, но не и ГЕРБ-СДС.

Със срещите на експертно ниво партиите се опитват да набележат най-важните си приоритети в различните сфери, сред които икономика, финанси, социална дейност. 

Вчера съпредседателят на Демократична България Христо Иванов призова от парламентарната трубуна разговорите да се форсират и да има повече яснота какви са намеренията на ИТН. На последвала среща с Мая Манолова от Изправи се БГ! Ние идваме! бе казано, че има притеснения да не се прокрадне дългата ръка на ДПС или ГЕРБ в бъдещия кабинет, затова и било важно кои ще са имената в състава на правителството. Двете формации отново отбелязаха, че не очакват министерски постове.

Още по темата и в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1145 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мани, мани

2021.07.29 | 07:18

1
Върви пазарлък за кокала :)

Добави коментар

Водещи новини