Одобрени са 839 813 лв. за изграждане на 7 детски градини и ремонт на гимназия

  • 28 юли 2021 11:52

  • 661
  • 0
Одобрени са 839 813 лв. за изграждане на 7 детски градини и ремонт на гимназия
© Булфото (архив)

Министерският съвет одобри 839 813 лева за финансиране на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г. Средствата са за извършени вече дейности по стартирали проекти на седем общини за нови детски градини и ремонт на една държавна професионална гимназия, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Община Белица получава 10 368 лева за проектиране на пристройка за детска градина в село Горно Краище.

1,8 млрд. за образование и наука в плана за възстановяване и устойчивост

172 772 лева се отпускат на община Бургас за строеж на филиал на детска градина в комплекса "Братя Миладинови" в Бургас.

Със 170 484 лева ще стартира първият етап на строителство на детска градина в село Гълъбец, община Поморие.

Община Крумовград получава 23 520 лева за проектиране на детска градина в село Подрумче. Община Червен бряг получава 14 400 лева по проект за реконструкция и ремонт на стара детска градина.

Започнаха ремонтите на детски и учебни заведения по капиталовата програма на община Търговище

На община Асеновград се отпускат 7200 лева за проведен конкурс за проектиране на нова детска градина.

Община Чирпан получава 434 829 лева за аванс за строителство на нова градина в село Свобода. На ПГОХ "Райна Княгиня" в Стара Загора се отпускат 6240 лева за извършена консултантска услуга преди надстрояване и пристрояване на сградата.

Чрез Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022 г. се цели да се осигури финансиране за подобряване на материалната база на образователните институции, която да гарантира здравословни и качествени условия на обучение в институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Също така изпълнението на програмата е насочено към изграждане на нови, разширение и реконструкция на съществуващи детски ясли, детски градини и училища в страната, с което ще се намали недостигът на свободни места в тях и ще се осигури здравословна физическа среда за осъществяване на отглеждане, възпитание и обучение на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Ще се създадат предпоставки за успешното въвеждане на задължителното предучилищно образование на децата, навършили четиригодишна възраст, както и предвиденото в нормативната уредба на дейностите в училищното образование, организиране на едносменен режим на учебния ден, посочват от МОН.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини