Надежда Йорданова от ДБ: С "Има такъв народ" гледаме в една посока

  • 22 юли 2021 09:19

  • 409
  • 3
Надежда Йорданова от ДБ: С "Има такъв народ" гледаме в една посока
© БНТ

Резултатите от парламентарните избори показаха волята на суверена. Това каза пред БНТ Надежда Йорданова, депутат, заместник-председател на ПГ "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

"Вижда се, че с колегите от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" гледаме в една посока", отбеляза тя и допълни: "ДБ многократно е заявявала, че поглежда към управлението на страната, не с раздаване на постове. Няма да искаме постове, няма и да влезем в преговор с предложения за министри. С ИТН ще разговарят по реализиране на приоритетите им - дълбока и реална правосъдна реформа и радикална модернизация на страната". 

"Голямото предизвикателство е да постигнем съгласие, да се обединим за реализирането на политики чрез закони", подчерта заместник-председателят на ПГ "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Йорданова коментира и номинацията за премиер от първия вариант на правителство на ИТН, като припомни, че Николай Василев е свързан с управлението на Тройната коалиция, един от символите на завладяната държава, не може той да бъде лицето на правителството.

ДБ поиска от новото НС закриване на специализираните съд и прокуратура

"Преди да стигнем до имената (за министри), имаме още много политическа работа", посочи тя.

Голямата задача в рамките на 46-то Народно събрание за "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са промени в конституцията, за да се гарантира реално независим съд и отчетен главен прокурор, спрямо когото да има механизми за търсене на отговорност и той да си върши работата, така както повеляват законите на страната и очаква обществото.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
409 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЕЛЕКТPА

2021.07.22 | 10:02

1
Да вярно е, гледат към разкопчания дюкян на Доган...

2021.07.22 | 12:07

3
Абсолютно

2021.07.22 | 10:37

2
И към изхода на НС

Добави коментар

Водещи новини