Георги Марков: Това НС е обречено

  • 21 юли 2021 13:46

  • 1703
  • 2
Георги Марков: Това НС е обречено
© Булфото

"Това Народно събрание е обречено. България е обречена на политически хаос, безвремие, на политическа и институционална криза, която ще се отрази и ще донесе тежки икономически, социални и хуманитарни последици. Този парламент е първият в новата ни история, който априори не се ползва с обществено доверие от българските граждани". Това заяви пред БНР бившият депутат и бивш конституционен съдия Георги МарковГеорги МарковГеорги Евдокиев Марков е български политик и конституционен съдия от 1994 до.

Марков подчерта, че няма в историята на Европа и на България силно управление без стабилно парламентарно мнозинство, защото правителството е еманация на парламента, а не обратното.

Митева ще предложи депутатите да нямат лятна ваканция

"Трябва силно парламентарно мнозинство, за да има силно правителство. Ниската избирателна активност и калпавият избирателен закон пречат и за двете неща в България. Какво ще направи новото правителство в този силно разбит парламент?", пита политикът.

Марков допълни: "Никоя партия няма интерес да се отива сега на избори. Ние сме раболепна държава. Американското посолство няма да допусне да няма парламент. Ще имаме раболепно правителство, командвано от американското посолство".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1703 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
СССР

2021.07.21 | 13:58

1
абе я бегай се надбягвай герберски боклукооо НИЩОЖЕСТВО.
XA XA XA

2021.07.21 | 14:26

2
МАЙ ПРЕКАРАХА АГЕНТ " НИКОЛАЙ ' !

Добави коментар

Водещи новини