Румен Радев: Българската дипломация умело доказва способността си да защитава националния интерес във време на динамични промени

  • 19 юли 2021 21:16

  • 1021
  • 7
Румен Радев: Българската дипломация умело доказва способността си да защитава националния интерес във време на динамични промени
©

Свидетели сме на динамични промени в политическия, обществения и културния  живот в нашите общества. Това променя и предизвикателствата пред българската дипломация, призвана да отстоява националния интерес и да реализира основните цели на външната ни политика. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес в София взе участие в отбелязването на Деня на дипломатическата служба. В събитието в резиденция "Бояна", домакин на което е министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има, участваха вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, представители на служебното правителство, български дипломати и представители на дипломатическия корпус в България.

В приветствието си държавният глава пожела на българските дипломати да продължат да съхраняват и развиват богатите традиции и постижения на външната ни политика и да постигат резултати в името на България. Като постижения на дипломатическата ни служба Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои развитието на редица европейски политики, усилията за изпълнение на приоритетите на ЕС за дигитална и зелена трансформация на обществата.

„Вие участвахте активно във формирането на нова ефективна европейска политика, да защитавате нашите интереси и да ги отстоявате за бъдещето на България и на Европа“, обърна се към дипломатите президентът.

Като първостепенна задача пред българските дипломати държавният глава открои отстояването на интересите на българските общности зад граница.

Държавният глава призова и за продължаване на подкрепата за ускорена европейска интеграция на нашите съседи от Западните Балкани, при стриктно спазване на Копенхагенските критерии за членство в ЕС.

„Мисията ни като дипломати е да служим на Република България и на българските граждани, на защитата на техните национални интереси. На българската дипломация е поверена високата отговорност да отстоява националните интереси в международен и регионален план и в двустранните отношения, за оптимално позициониране на страната ни навсякъде по света“, заяви служебният министър на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има и се обърна с благодарност към представителите на Министерството на външните работи и на изпълнителната власт днес и през годините за усилията им да подобряват ресурсната обезпеченост, ефективността и справедливостта в системата на българската дипломация.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1021 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Абе

2021.07.20 | 08:15

7
Мунчо ако трепне с ушаци, дали ще литне?
ПП ГРОБ ТИКВИ ЗЕЛЕНИ

2021.07.20 | 05:24

5
Гep6aвитe тpoлoлoтa вeчe нямaт oпopки, oстaнaхa им сaмo псyвни и хpaчки... Нe yсeщaт o6aчe, гopкитe, чe кaтo плюят тoлкoвa нaвисoкo oт тoлкoвa ниЗкo, всичкo си пaдa o6paтнo въpхy тях.
Лапкай

2021.07.20 | 08:14

6
Патката :)

2021.07.19 | 23:37

3
Още ли не са те провесили на някоя от бесилките,които приготви миналата година,крактава жаба

2021.07.19 | 23:51

4
Ти да видиш кремълският сопол и от дипломация разбирал,превратите са му специалността.
ЕЛЕКТPА

2021.07.19 | 23:28

2
Гнусния Каун резидент, скоро ще назначава затворници в кухнята...

2021.07.19 | 22:20

1
Тоя,пъпиш, лъжец, Радо шишарката,

Добави коментар

Водещи новини