Сергей Станишев: Днес ние създаваме нова социална Европа (снимки)

  • 23 май 2012 15:57

  • 2102
  • 16
Сергей Станишев: Днес ние създаваме нова социална Европа (снимки)
©

Днес ние създаваме нова социална Европа. Доминираната от консерваторите Европа вече е минало. Днес социалистите и социалдемократите са натоварени с отговорността да променят посоката, в която се движим.

С тези думи президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на откри срещата на водещите политически лидери от европейското социалистическо и социалдемократическо семейство в зала „The Square” в Брюксел.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на отбеляза, че се откриват нови възможности за въвеждането и изпълнението на стратегията, която ПЕС предлага още от самото началото на кризата в Европа. Президентът на европейските социалисти счита, че това са решения, които ще възстановят европейската икономика и ще върнат надеждата на хората. Сред тях са въвеждането на Данък върху финансовите транзакции, еврооблигациите, както и цялостна стратегия за инвестиции, която да доведе до увеличаване на кредитния капацитет на Европейската инвестиционна банка и по- добро усвояване на европейските фондове. „Тези инвестиции ще бъдат използвани в борбата с безработицата и по– специално с младежката безработица. Ще бъдат укрепени националните икономики и ще намалеят неравенствата и бюджетните дисбаланси”, обясни още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той заяви подкрепата на всички европейски лидери от левицата за усилията на Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 в тази посока.

Президентът на ПЕС изтъкна и стъпките по разрешаване на проблема с младежката безработица- като въвеждането на Европейска младежка гаранция. „Това е система, която гарантира, че на всеки млад европеец ще бъде предложена работа, квалификация и специфично обучение до четири месеца след завършване на образованието му или след като остане без работа”, обясни Станишев. Той допълни, че подобна система вече успешно работи в Австрия и Финландия, а много скоро ще бъде въведена и в Люксембург.
Коментирайки ситуацията в Гърция, президентът на ПЕС и лидер на БСП заяви подкрепа за мястото на Гърция в Еврозоната. „Страната трябва да спазва всички свои международни ангажименти, а лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос е единственият кандидат, който може да гарантира, че Гърция няма да пропусне възможностите, които предлага прогресивният вятър, обхванал Европа”, коментира още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

На срещата на лидерите от ПЕС пристигнаха министър- председателите на Франция- Жан- Марк Еро, Австрия- Вернер Файман, Белгия- Елио Ди РупоЕлио Ди Рупо Eлио Ди Рупо – белгийски политик и премиер на страната от 5 декември 2011 г. Елио Ди Рупо е, Хърватска- Зоран Миланович, Румъния- Виктор Понта, Словакия- Роберт Фицу, вицепремиерът на Ирландия- Еймън Гилмор, вицепремиерът на Люксембург- Жан Аселборн. В разговорите участват и лидерът на социалдемократите в Германия- Зигмар Габриел, лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос, президентът на Социалистическия интернационал Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос и председателят на Групата на S&D в ЕП Ханес Свобода и председателят на ЕП Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2102 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2012.05.27 | 12:37

4
ДА ЕБА ИЗНАСИЛЕНИЯ КОМСОМОЛЕЦ,БИХ ГО ПРЕБИЛ С МОТИКАТА
РОТОР

2013.05.15 | 00:55

16
Да те еба в простия гербер,НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕБЕ,ГНИДО!Станишев е бъдещето....Борисов миналото!

2013.05.15 | 00:55

15
Леле, не е ли го срам да се показва , правитекството му ни върна десетки години назад. Аз не разбирам още какво иска, за какво се бори, къде е тръгнал?Тия му приказки за светло бъдеще ги слушам от както го знам
НИКИ

2013.05.15 | 00:55

14
Станишев е единствения български политик който спечели уважение в Европа,време е да го оценим и в България!Станишев,все повече българи те подкрепят,успех!

2013.05.15 | 00:36

13
ТИПИЧНО РЕКЛАМНО ЛИЦЕ НА ВАГИНАЛЕН КРЕМ
БРАВО НА СТАНИШЕВ!

2013.05.15 | 00:36

12
'На срещата на лидерите от ПЕС пристигнаха министър- председателите на Франция- Жан- Марк Еро, Австрия- Вернер Файман, Белгия- Елио Ди Рупо, Хърватска- Зоран Миланович, Румъния- Виктор Понта, Словакия- Роберт Фицу, вицепремиерът на Ирландия- Еймън Гилмор, вицепремиерът на Люксембург- Жан Аселборн. В разговорите участват и лидерът на социалдемократите в Германия- Зигмар Габриел, лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос, президентът на Социалистическия интернационал Георгиос Папандреу и председателят на Групата на S&D в ЕП Ханес Свобода и председателят на ЕП Мартин Шулц"ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЪЛГАРИЯ ИМА ПОЛИТИК КОЙТО Е УВАЖАВАН И МУ СЕ ЧУВА ДУМАТА В ЕВРОПА!
РОКО

2013.05.15 | 00:36

11
С тези думи президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев откри срещата на водещите политически лидери...... ============================================== а бай рапон не го бива дори да насади 2 кокичета в същото време :)))

2013.05.15 | 00:36

10
я се скрий ма путко крадлива, след като създаде окрадена държава си тръгнал и там глупости да говориш. Всички знаят че пет пари не струваш и нищо не освен заменки и далавери не можете ти и твоето мутренско бкп
gogo

2013.05.15 | 00:36

9
bravo tova e patia van mafiata ot vlasta po dobre kradci ot kolkoto diktatori
Георги Христов

2013.05.15 | 00:35

8
Независимо от злобата, завистта и простотията-която се излива към Сергей Станишев-той се изяви като най-достойният и перспективен политик с държавнически характер и европейско мислене-водеща личност в цяла Европа.
ZIG HAIL

2012.05.26 | 23:13

2
ТОЧНО И ЯСНО КАЗАНО А ЗА СЕГАШНИЯ ВЕЧЕ ВЗЕ ДА СТАВА БАНАЛЕН ЧАК ВАФЛИ КРЪСТИХА НА НЕГО ЕГАТИ И ТАШАКА ПО ЗЛЕ НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ОТ СЕГА ОСВЕН ТАКСИ ГЛОБИ И ИЗИСКВАНИЯ КОЯТО НИТО ЕДНА УВАЖАВАЩА ГРАЖДАНИТЕ СИ СТРАНА НЕ СПАЗВА ЕБАХА МАЙКАТА НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС НО ТОВА Е УМИШЛЕНО ЗАЩОТО ОБСЛУЖВАТ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ

2012.06.07 | 00:13

7
Вижте му лукавата долна мутра. Освен да пропагандира нищо друго не става от него. И да се гузи за пари.През 2008 два кашона комунисти викаха че няма да има криза, сега кризата им е първа работа.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини